Atenție la dezinfecție: Elevi cu dureri de ochi după ce au fost uitaţi în clasă cu lampa UV aprinsă

Elevii de la un liceu din București au acuzat dureri de ochi după ce au fost uitai în clasă cu lampa UV pornită timp de 3 ore în loc de 15 minute, durata optimă pentru dezinfectarea clasei.

CITEȘTE ȘI: Bărbat condamnat la peste 10 ani de închisoare, prins de polițiști în județul Timiș

Elevii dintr-o clasă de a VII-a de la Liceul Gheorghe Lazăr s-au plâns părinților că au dureri de ochi, senzații de usturime sau vedere în ceață după ce au fost lăsați într-o sală de clasă unde o lampă UV a fost pornită timp de 3 ore.

Ulterior, părinții acestora au discutat între ei pe grupul de Whatsapp, unde, în cele din urmă, diriginta elevilor a venit cu explicații în ceea ce privește incidentul din cauza căruia copiii au avut de suferit.

Însă acesta nu a fost singurul caz întrucât mai mulți părinți au anunțat că și copiii lor au avut simptome similare.

„V. are și el aceleași acuze. Medicul oftalmolog consultat de noi a recomandat spălături cu ser fiziologic, (…) Până mergeți la oftalmologie, cred că i-ar ajuta asta. Evident depinde cât de afectată este corneea, practic e o arsură de grad mic la nivelul corneei… Corneregel primiți la farmacie fără rețetă. Sănătate multă tuturor!”, a scris un alt părinte.

Ulterior, digirinta a explicat situația și le-a recomandat părinților să consulte împreună cu elevii un medic oftalmolog.

Ulterior, aceasta a transmis reporterilor „A fost pur și simplu o eroare umană care a avut loc pe fondul stării de epuizare a femeilor de serviciu care nu au timp suficient ca să pună la punct toate clasele”, potrivit libertatea.ro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns