ATENŢIE la bijuteriile vândute la colţ de stradă! Un bătrânel a fost „ţepuit” cu 4.500 de lei de către doi „italieni”

Un bărbat de 73 de ani a fost abordat de doi bărbaţi care s-au recomandat a fi „cetăţeni italieni” şi i-au spus că anumite persoane le-au furat banii. Pentru a face rost de bani în vederea continuării deplasării, cei doi „italieni” au oferi bătrânelului, spre vânzare, un inel (dintr-un metal galben), pentru care au cerut 4.000 de lei.

Evenimentul s-a petrecut pe o stradă din municipiul Hunedoara. De bună credinţă, omul a mers la o casă de ajutor reciproc, din localitate, de unde a retras suma de 5.000 lei, înmânând 4.000 lei unuia dintre falşii italieni, în schimbul inelului.

Pentru faptul că cea de a doua persoană i-a oferit bătrânului, drept „cadou”, o brăţară din metal galben, acesta i-a oferit încă 500 de lei.

Ulterior, bărbatul a verificat bijuteriile la o casă de amanet şi a constatat că nu sunt din aur, motiv pentru care s-a adresat poliţiştilor cu o plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, constituindu-se parte civilă cu suma de 4.500 de lei.

Oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală şi efectuează cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la acest mod de operare specific infracţiunii de înşelăciune şi le recomandă să nu dea curs unor oferte aparent avantajoase de a achiziţiona de la vânzători de ocazie bijuterii (despre care se afirmă că ar fi din metale prețioase) ori alte bunuri de valoare (telefoane mobile, aparatură electronică), ci să se adreseze, pentru astfel de operaţiuni, unor agenţi economici autorizaţi.

Sursa: zhd.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns