ATENŢIE! A apărut un SITE FALS, care cere date privind cardurile!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează privind existenţa unui site care nu aparţine instituţiei şi prin intermediul căruia contribuabililor li se cer date personale, inclusiv numărul cardului bancar, în vederea restituirii unei taxe.

„Va rugăm NU COMPLETAŢI formularul pus la dispoziţie pe SITE-UL http://www.taxe-anaf.com/. Precizăm că procedurile de sesizare a organelor competente sunt în curs”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a avertizat asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidenţiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifraudă” şi „ANAF” şi a recomandat ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică.

DGAF a prezentat la momentul respectiv o tentativă de phishing având ca origine adresa de email [email protected]. Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, [email protected], în termen de 24 de ore, şi să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societăţii, extras de cont bancar şi cărţile de identitate ale asociaţilor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “ATENŢIE! A apărut un SITE FALS, care cere date privind cardurile!

Lasă un răspuns