Așteptări mari pentru dezvoltarea satelor timișene

fechete silvia

Filiala Județeană Timiș a Ascoiației Comunelor Timiș are, de aproximativ o lună, o nouă conducere. Competiția a fost foarte strânsă, cu multe patimi și orgolii, semn că această structură nu este una doar formală, ci va avea un rol importat pentru comunitatea județeană.

Există, desigur, multe așteptări din partea primarilor, dar și a locuitorilor județului, care doresc ca asociația să genereze o  dezvoltare  satelor timișene și să îmbunătățească, astfel, calitatea vieții locuitorilor. Ce s-a putea face?

Silvia Fechete, unul dintre cei doi vicepreședinți ai asociației, vede această structură ca pe un liant între administrația locală și cea cea centrală, astfel încât problemele concrete întâmpinate în comunitățilde rurale să-și găsească o rezolvare rapidă și eficientă prin modificări legislative realizate la nivel național:

CITEȘTE ȘI: Gheţar din Suedia, acoperit cu o pânză care l-a protejat de încălzirea globală. „Haina” i-a salvat de la topire aproape 4 metri

”Există un mare decalaj între administrația locală și diferite instituții ale statului. Se comunică greu, procedurile sunt extrem de stufoase, cu o birocrație excesivă, fapt pentru care se așteaptă nepermis de mult pentru eliberarea unor avize sau autorizații. Nu este normal așa ceva, nu putem lăsa lucrurile să funcționeze atât de greu și aici cred eu că Asociația Comunelor trebuie să aibă un cuvânt de spus: să fim o voce  a problemelor cu care ne confruntăm în comunitățile noastre, pentru a îmbunătăți cadrul legislativ, aplicat la transformările survenite. Doar așa putem dezvolta satul românesc”.

Silvia Fechete, care este primarul comunei Otelec, are încredere că noua echipă a asociației poate schimba lucrurile, astfel încât cetățenii să resimtă utilitatea acestei structuri:

”Sunt convinsă că va fi una dintre cele performante filiale din țară, având în vedere că e condusă de o echipă care a adus un suflu nou, cu oameni competenți care au demonstrat în comunele lor că pot face multe lucruri frumoase. Cred în capacitatea  filialei timișene  și tocmai de aceea am decis să mă alături echipei și să mă implic în activitatea acesteia”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Așteptări mari pentru dezvoltarea satelor timișene

  1. De aia vin „jurnalistii” la Sandra si iau interviuri la baronul local si ii pun cate 10 poze in „ziarul” local.
    Lumea asteapta ca sa se verifice daca cele povestite de edil sunt adevarate sau „povesti” pentru naivi si fani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *