Asociaţia „Acasă în Banat” a salvat o casă din Moşniţa

Hortensia Mosnita Noua Acasa in Banat 1

Peste 30 de voluntari, mobilizaţi de membrii Asociaţiei „Acasă în Banat”, au intervenit în forţă la Moşniţa Nouă, pentru a face locuibilă casa dărăpănată în care locuia Tanti Hortensia, împreună cu nepoata ei, în condiţii greu de imaginat.

După moartea soţului femeii, gospodăria acesteia, normală odinioară, s-a degradat treptat, transformându-se într-un adevărat focar de infecţie. În ultimii ani, starea de sănătate a proprietarei s-a înrăutăţit, aceasta începând să adune tot felul de vechituri şi să umple căsuţa preschimbată în ruină cu haine şi alte obiecte nefolosibile.

Hortensia Mosnita Noua Acasa in Banat 2Familia, în ciuda încercarilor repetate de a o ajuta, a ajuns să fie depăşită de situaţie, bătrâna refuzând orice sprijin şi chiar alungându-şi copiii atunci când au dorit să facă reparaţii şi curăţenie. Împreună cu echipa „Acasă în Banat”, rudele lui Tanti Hortensia au reuşit să pună la cale o acţiune de igienizare completă a curţii şi a casei, de reabilitare capitală a acesteia, de înlocuire a tuturor uşilor şi ferestrelor, de reparare a holului şi a coşului de fum, de construire a unui WC, dar şi de dotare a incintei şi a exteriorului cu toate cele necesare unui trai decent.

„S-au donat o bună parte dintre materialele şi obiectele de pe lista noastră, precum şi suma de circa 4.000 de lei, bani care ajung pentru acoperiş, lemn, osb-uri şi diverse altele. Primăria comunei Moşniţa Nouă ne-a pus la dispoziţie un container în care să adunăm toate deşeurile din casă şi curte. O echipă de meşteri inimoşi s-a ocupat de izolaţia exterioară. Familia se ocupă de zor de cele necesare pentru refacerea documentelor de identitate si branşarea la curent. Avem asigurate dezinsecţia, dezinfectarea întregii case, nisipul şi balastrul de care este nevoie. Meşteri pricepuţi s-au oferit să confecţioneze o parte din mobilierul cu care va fi înzestrată casa Hortensiei şi a nepoatei sale. În cea mai caldă zi din acest an, oameni faini, dornici să se implice, au venit încă de dimineaţă la faţa locului şi, împreună, am reuşit să transformăm o ruină într-un cămin pentru cele două. Le mulţumim tuturor voluntarilor care au participat la această acţiune, le mulţumim şi donatorilor de materiale de construcţie, obiecte, bunuri, mâncare, celor care ne-au ajutat cu transportul şi curăţenia, mulţumim Primăriei Moşniţa Nouă pentru tot ajutorul oferit”, scriu membrii Asociaţiei „Acasă în Banat” în al lor „Jurnal de şantier”, ilustrat cu fotografii realizate pe parcursul acestei frumoase iniţiative caritabile.

Hortensia Mosnita Noua Acasa in Banat 3


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *