Asistență medicală și consultații gratuite într-o comună timișeană

Asistență medicală și consultații gratuite într-o comună timișeană

Primăria Lenauheim, în colaborare cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara au organizat, în cadrul proiectului Thyro Screen, o evaluare clinică și ecografică gratuită pentru depistarea precoce a bolilor tiroidiene, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Au beneficiat de aceste servicii aproape 50 de cetățeni ai comunei.

”Salut această inițiativă a doamnei doctor Olimpia Oprea. Sănătatea este un bun de preț pentru fiecare dintre noi, iar aceste programe de screening au dovedit că sunt folositoare, depistând anumite afecțiuni din timp, astfel încât tratarea lor să fie mult mai ușoară. Ne uităm cu mare interes asupra unor astfel de programe și pentru viitor, în care să fie cuprinsă și comuna Lenauheim”, a declarat primarul Ilie Suciu.

Au beneficiat de gratuitate la testările de depistare a bolilor tiroidiene persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani, inclusiv cele fără asigurare medicală, dar și cele care nu au în antecedente cancer de tip tiroidian. De asemenea, s-au putut face gratuit și teste Papanicolau.

Proiectul „Abordări comune pentru eficientizarea diagnosticului precoce și tratamentul cancerului tiroidian în populația ariilor partenere” se ridică la valoarea de 1,03 milioane de euro și este cofinanțat majoritar prin Programul Interreg – IPA CBC România-Serbia 2014-2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns