Asistații social, la muncă. Edilii locali dintr-o comună timișeană au stabilit ce lucrări vor presta în folosul comunității în schimbul sumelor lunare

Asistații social, la muncă. Edilii locali dintr-o comună timișeană au stabilit ce lucrări vor presta în folosul comunității în schimbul sumelor lunare

Asistații social, la muncă. Edilii locali dintr-o comună timișeană au stabilit ce lucrări vor presta în folosul comunității în schimbul sumelor lunare.

În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Coșteiu din luna ianuarie s-a aprobat ”Planul de lucrări de interes local, aferent anului 2022, ce vor fi executate de către beneficiarii de ajutor social, conform Legii nr. 416/2001 – privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare”.

CITEȘTE ȘI: 200 de euro ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator

Beneficiarii venitului minim garantat vor avea la dispoziție o gamă largă de domenii în care să presteze muncă în folosul comunității.

În sezonul rece, principalele activități vor fi îndepărtarea zăpezii de pe străzi, alei, trotuare și împrăștierea materialelor antiderapante acolo unde și când e cazul.

Aceste lucrări se vor desfășura în lunile decembrie, ianuarie, februarie și martie.

Asistații sociali: Lunar, aceștia vor avea de lucru de la strângerea gunoaielor de pe marginea drumului

Lunar, aceștia vor avea de lucru de la strângerea gunoaielor de pe marginea drumului județean și a drumurilor comunale, curățirea șanțurilor de scurgere a apei, întreținerea trotuarelor și acostamentului în centrul comunei, la strângerea gunoaielor, golirea coșurilor de gunoi, îndepărtarea mărăcinișurilor, a resturilor vegetale, a tufișurilor, tăierea copacilor și crengilor uscate, transportarea acestora în locuri special destinate și văruirea podurilor și podețelor, a copacilor de-a lungul drumului județean.

Nu au fost uitate nici intervențiile ocazionale precum plantarea de flori, udarea acestora, scoaterea buruienilor din rondourile de flori, întreținerea aleilor sau diferite activități de întreținere și reparații, cu ocazia producerii unor fenomene natural (ploi torențiale, vânt puternic, incendii, cutremure etc.).

Nici malurile apei nu au fost uitate. Asistații sociali vor trebui să îndepărteze vegetația specific crescută în albia pârâurilor, să se ocupe de strângerea gunoaielor depozitate în aceste zone, de decolmatare și săpături manuale.

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Asistații social, la muncă. Edilii locali dintr-o comună timișeană au stabilit ce lucrări vor presta în folosul comunității în schimbul sumelor lunare

  1. In alta comuna, angajatii primariei executa „munca voluntara” la edilul sef acasal Ce sa mai spunem de asistatii sociali? Prin amenintari ca „patroana” le taie ajutorul, acesti amarati sunt nevoiti sa slugareasca la baron!

Lasă un răspuns