Artist talk cu Farid Fairuz, la Fundaţia „Calina”

Fundaţia „Calina” va găzdui vineri, 5 octombrie, la ora 19, în spaţiul său de pe strada Mărăşeşti nr. 1-3, Artist talk-ul susținut de Farid Fairuz, parte din proiectul „(mis)guided tours” prezentat de invitatul momentului la București, Cluj, Iași și Timișoara.

Pornind de la corp și prezență privite ca resurse în actul artistic contemporan, talk-ul va avea în centrul atenției practica lui Farid Fairuz, care a generat ultimele sale performance-uri, „We are all lichens” şi „(mis)guided tours”.

„Interesat de structuri fluide și construcții hibride, de relațiile invizibile între corpuri, obiecte, materii, idei și forme, Farid Fairuz a experimentat o formă incipientă a acestui proiect în cadrul evenimentului <<Supersimetrica>> Madrid, unde a fost invitat la începutul acestui an de către Kilobase Bucharest.

Artistul a pus în centrul atenției sale percepția, ca prim obiect de explorat și chestionat.

Ulterior, plecând de la o serie de întrebări și reflecții legate de felul în care pe baza percepțiilor sunt create ierarhiile, diviziunile și granițele fizice și conceptuale între entități, Farid Fairuz a condus un atelier derulat în cadrul Taberei de vară <<Mintermu>> de la Târgu Mureș.

Pentru <<(mis)guided tours>>, el a imaginat un dispozitiv mobil care acționează în spațiul public sub forma aparentă a unui tur ghidat.

Numai că participanții devin în același timp performeri și propriii observatori, într-un proces deschis de chestionare a modului în care operează percepția.

Turul traversează spații închise și deschise și durează cel mult două ore, iar numărul de participanți este limitat la nouă persoane”, subliniază cei care au pus la cale acest proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns