Articole pirotehnice confiscate de polițiștii timișeni

Articole pirotehnice confiscate de polițiștii timișeni

Articole pirotehnice confiscate de polițiștii timișeni

Politiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J Timiș și inspectori ai Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Deva au actionat, privind modul de respectare a prevederilor legale referitoare la operatiunile cu articole pirotehnice, conform competențelor materiale.

În cadrul actiunii de vineri, 17 noiembrie, la ieșirea din curtea depozitului unei societăți comerciale de profil, din comuna Săcălaz, județul Timiş, polițiștii au identificat un autoturism în care se aflau doi bărbați.

Procedând la legitimarea acestora precum și la verificarea autoturismului în cauză, s-a constatat faptul că în interiorul acestuia se aflau 6 cutii ce conțineau o cantitate semnificativă de articole pirotehnice, iar în 2 cutii se aflau 8 bucăți de articole pirotehnice ( baterii) din categoria F2.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că proprietarul autoturismului nu deține calitatea de artificier sau pirotehnist( calității ce confera dreptul de a achiziționa astfel de articole pirotehnice)și nici nu reprezintă o persoană juridică autorizată conform prevederilor legale.

S-a procedat la aplicarea sancțiunii contravenționale prevazute de art.7, alin 1 din Legea 126/1995R în cuantum de 5000 lei, fiind dispusă totodată confiscarea celor 8 bucăți de articole pirotehnice (baterii) categoria F2.

De asemenea, aspectele constatate vor fi valorificate în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni prevăzută de art 37, lit c) din Legea 126/1995 Republicată.

CITEȘTE ȘI: Două cadre didactice de la Facultatea de Matematică și Informatică din Timișoara, recompensate cu Bursele ANIS pentru inovație în educație

Cu același prilej, Directia Regională Antifraudă Fiscală Deva a constatat 2 contravenții fața de același operator economic, respectiv societatea a introdus în unitatea verificată suma de 2.750 lei fără a întocmi documente justificative și nu a prezentat registrul de casă completat la zi.

În urma acestor două constatări, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei, fiind confiscată și suma de 2.750 de lei.

Activitățile de această natură vor continua în vederea asigurării legalității la regimul materiilor explozive și a respectării legislației fiscale aplicabile operațiunilor comerciale efectuate de către operatorii economici ce activează în acest domeniu.

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Articole pirotehnice confiscate de polițiștii timișeni

  1. În Calea Girocului, respectiv în Parcul Pădurice și între blocuri, „bombardamentele” au început încă din octombrie. Seara și, mai ales, pe la miezul nopții. Este și distracția unor „mansardiști”. Dovadă clară că polițiile nu-și fac treaba. Dar să vezi ce va fi dacă ajunge vreunul la urgențe cu ochii atacați… de bombardele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *