Aripa nouă a Spitalului de Copii din Timişoara începe să arate ca o… clădire

Început din dorința de a oferi o asistență medicală de calitate copiilor din zona de vest a țării, dar și pentru a compensa pierderile de imobile suferite în ultimii ani de sistemul sanitar timișorean, proiectul construirii unei aripi noi pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a întâmpinat destule probleme de-a lungul timpului.

Aripa nouă ar fi trebuit finalizată în mai 2016, dar s-au ivit mai multe piedici. Pentru început, au existat acele discuții interminabile pe seama proiectului, a cărui elaborare s-a lungit nepermis de mult. Ulterior, municipalitatea timișoreană s-a plâns de lipsa finanțării din partea guvernului.

A urmat, apoi, ghinionul cu firma care a câștigat licitația pentru construirea clădirii, aceasta intrând în insolvență. La rândul său, constructorul a explicat, în primăvara anului 2016, întârzierile prin faptul că realitatea din teren nu corespundea cu proiectul, care a fost blocat de cercetările arheologice și că nu a primit documentația completă.

După ce municipalitatea a propus rezilierea contractului și organizarea unei noi licitații, problemele s-au rezolvat în mod amiabil, lucrarea fiind preluată, în toamna anului trecut, de una dintre firmele susținătoare ale celei câștigătoare.

În această perioadă, se pare că lucrările înaintează destul de bine pe șantier. Clădirea începe să capete o… formă adecvată, se montează și ferestrele, iar zona nu mai pare una părăsită, pe schele fiind destulă mișcare, iar din interior se aud zgomotele specifice unor lucrări de construcții.

„La ora actuală se lucrează și în interior, iar montarea ferestrelor se află în plină desfășurare. Structura de rezistență se va închide în această toamnă, iar până la sfârșitul anului va fi terminată și fațada. Pe timpul iernii, se va face compartimentarea interioară și vor fi montate instalațiile, iar în anul 2018 se va putea trece la finisaje și la terminarea efectivă a clădirii”, ne-a declarat, ieri, managerul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, dr. Ovidiu Adam.

Noua clădire va avea demisol, parter și șase etaje, iar aici vor fi găzduite șapte secții ale acestei unități sanitare. Construcția va costa, în total, circa 40 de milioane de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aripa nouă a Spitalului de Copii din Timişoara începe să arate ca o… clădire

  1. O ancheta jurnalistica pe teren ar fi mult mai utila decat văzută pe exterior clădirea si din spusele managerului spitalului.

Lasă un răspuns