Aripa nouă a Spitalului de Copii din Timișoara, finalizată până la sfârșitul anului

copii 1 1

Un spital pe care atât timișenii, cât și locuitorii județelor limtrofe îl așteaptă de mulți ani are toate șansele să fie terminat până la finalul acestui an. Este vorba despre aripa nouă a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, a cărei suprafață totală va fi de 8.000 de metri pătrați, împărțiți în demisol, parter și șase etaje.

CITEȘTE ȘI: Intersecția blestemată din Timișoara. Proprietarii caselor din zonă se trezesc cu mașini înfipte în gard. VIDEO!

În spațiile proaspăt create vor fi găzduite, conform proiectului, o farmacie, spații de depozitare, policlinica, laboratorul de analize medicale, unitatea de primiri urgențe, blocul operator și secția de terapie intensivă, saloane pentru ortopedie, chirurgie, prematuri, vestiare pentru personal, săli de curs și spații pentru mamele copiilor internați.

Vor fi 150 de paturi în total, astfel că se va compensa pierderea suferită de unitatea sanitară prin retrocedarea anumitor corpuri de clădire. Reamintim că în anul 2013, Secția de pneumoftiziologie a Spitalului de Copii din Timișoara a fost evacuată în urma unei decizii judecătorești de eliberare a spațiului, ajuns în proprietatea unei familii de baroni imobiliari din oraș. Aceeași soartă era gata-gata să o aibă și clădirea Secției de chirurgie pediatrică, dar, din fericire, Primăria Timișoara a izbutit să recâștige imobilul.

Culori vii, aspect ultramodern

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara este cea mai mare unitate sanitară cu profil de pediatrie din vestul țării. Aici sunt tratați zilnic peste 200 de pacienți, proveniți nu doar din județul Timiș, ci și din Caraș-Severin, Hunedoara, Arad sau Mehedinți. Clădirea noului corp al spitalului arată, din exterior, din ce în ce mai bine, având un aspect viu colorat și modern. La începutul acestui an, primarul Nicolae Robu estima că mai sunt necesare circa 22 de milioane de lei pentru finalizare, iar ministrul sănătății, Sorina Pintea, a promis și a alocat fonduri în valoare de 15 milioane de lei de la bugetul central.

Municipalitatea ar trebui să acopere în acest an, de la bugetul local, celelalte șapte milioane de lei necesare pentru finalizarea clădirii aflate în lucru încă din 2014. Situația financiară a Primăriei Timișoara nu a fost una prea fericită, însă Nicolae Robu crede că, totuși, corpul va fi gata până la sfârșitul anului. În măsura posibilităților, primăria a dat, cam cu țârâita, sume mici, dar a făcut-o des, astfel încât firma constructoare să aibă bani la dispoziție și să-și poată vedea de treabă.

„Primăria chiar este un finanțator serios al acestui obiectiv important. Nu veți găsi o altă construcție spitalicească atât de mare, de opt niveluri, cu pistă de elicopter, susținută cu bani de la bugetul local, cu deconturile care de regulă vin la sfârșitul anului de la minister. Sorina Pintea a promis la începutul anului că ne va da bani și pe parcursul anului. Așteptăm un decont acum, pentru că situația financiară nu este una fericită”, a explicat Nicolae Robu. După ce se va termina clădirea, va urma perioada de dotare cu aparatură medicală și mobilier, pentru care – au promis guvernanți – vor veni bani de la bugetul central.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Aripa nouă a Spitalului de Copii din Timișoara, finalizată până la sfârșitul anului

  1. dați-mi voie sa mă îndoiesc de faptul că se va tăia panglica la acest obiectiv până la finele anului…!
    prietenii știu și de ce.

  2. Se incheie lucrarile la Spitalul de Copii! Iarasi. Sau poate nu, ca nu sunt bani. Hai sa renuntam la tramvaie de 2,5 milioane € cu baterii de 60km si sa luam cu 1.000.000 €/bucata dar fara baterii (sau cu baterii pentru max.5km), am trait 120 de ani cu ele fara baterii. Hai sa amanam renovarea pasarelei Gelu si sa dam banii la Spital, biciclistii (si eu sunt unul) pot sa urce cele cateva trepte si cu bicicleta sub brat. Hai sa nu facem deocamdata Podul Jiul, nu ajuta traficul, si sa dam Banii pentru Spital. Hai sa nu mai adaugam trotinete la zestrea orasului, avem cateva, se poate si fara. Hai sa nu mai facem studii de fezabilitate pentru 5 fantani cu LED-uri, una e destul. Eram de acord sa ramana Parcul Central cum a fost, putina vopsea pe banci si iarba taiata era destul, doar sa stiu ca vom avea copii mai sanatosi care sa zburde prin parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *