Alertă: un minor a fost răpit în vestul țării. Ce se ascundea în spatele apelului făcut la 112

Poliţiştii hunedoreni, în alertă după primirea unui apel de urgenţă care semnala o posibilă lipsire de libertate a unui minor. Peste 120 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi, încă din momentul primirii apelului, pentru a efectua activităţi specifice căutării apelantului şi a luării măsurilor legale.

Luni seara, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană care a reclamat faptul că ar fi fost „răpit” din municipiul Deva, din fața spitalului, de către persoane necunoscute, care i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi luat cu un autoturism de teren sau tip dubă, cu care l-ar fi dus la o cabană amplasată într-o pădure. Apelantul a precizat că ar avea vârsta de 15 ani, însă nu a putut furniza alte detalii cu privire la identitatea persoanelor care l-ar fi „răpit” și nici cu privire la zona în care se află.

Operatorul 112 nu a putut obține alte date de interes pentru anchetă, întrucât apelantul a întrerupt convorbirea, afirmând că se apropie cineva.

Ca urmare a sesizării, s-a constituit, deîndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Poliției Municipiului Deva, ai Poliției Municipiului Brad și ai Biroului de Analiză a Informaţiei Hunedoara. Poliţiştii au declanşat, îndată după primirea apelului de urgenţă, activități specifice căutării de minori, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal.

Peste 120 de polițiști şi jandarmi au efectuat, încă din cursul nopţii trecute, activităţi investigative şi de căutare în teren, în zona municipiului Brad (indicată de mijloacele tehnice ca zonă din care ar fi fost efectuat apelul telefonic).
În urma activităţilor întreprinse, în cursul acestei zile, poliţiştii au reuşit identificarea unui minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat apelul telefonic.
Minorul a fost care a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Brad pentru audieri, din primele cercetări poliţiştii stabilind că cele relatate de acesta prin apelul de urgenţă nu corespund realităţii.

Cel în cauză urmează a fi condus la sediul Poliţiei Municipiului Deva, în vederea luării măsurilor legale, în cadrul dosarului penal coordonat de procurorul desemnat, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns