„Arest la domiciliu” pentru pisicile dintr-un oraș al Germaniei. Care este motivul

domiciliu

„Arest la domiciliu” pentru pisicile dintr-un oraș al Germaniei. Care este motivul

O parte dintre locuitorii orașului Walldorf, landul Baden-Württemberg, trebuie să-și țină pisicile închise aproape trei luni! Administrația locală dorește să protejeze ciocârlia, o specie de păsăre pe cale de dispariție care trăiește în această regiune de lângă Rin.

CITEȘTE ȘI: Puștiul care a ieșit însângerat din bazinul de înot “Bega” va primi 150.000 de lei de la Primăria Timișoara

Din 14 mai și până pe 31 august, proprietarii de pisici din cartierele sudice ale orașului Walldorf nu le mai pot lăsa să iasă afară. În acest oraș de 15.000 de locuitori, să-ți lași pisica afară acum înseamnă să riști o amendă de 500 de euro.

Decizia, criticată

Această decizie a administrației care se ocupă de agricultură și mediu nu este deloc pe placul tuturor. Primăria și-a exprimat deja scepticismul. Și președintele asociației locale de apărare a drepturilor animalelor critică măsura, considerând-o „infamă” și simplistă.

„Această blocare generală infamă și împrejurările care o însoțesc îmi ocupă zilele și nopțile, întrebări de la stăpâni de pisici îngrijorați, insulte din partea persoanelor care aprobă măsura, întrebări ale presei”, a spus el într-un comunicat de presă.

El a adăugat că încearcă cu disperare să găsească o soluție consultând biologi, specialiști în drepturile animalelor, experți administrativi.

„Este greu de gestionat, mai ales că noi, ca asociație pentru protecția animalelor, suntem foarte departe de ceea ce își propun autoritățile. Ei caută cea mai simplă soluție: încuiarea, capturarea, sacrificarea (coțofenelor). Pentru mine , niciuna dintre aceste soluții nu este inteligentă”, continuă el.

GPS pentru pisici

Prin îngrădirea libertății pisicilor, administrația locală își dorește de fapt să protejeze trei perechi de ciocârlii văzute în zonă. Păsări mici, pe cale de dispariție, care cuibăresc pe pământ și, prin urmare, sunt vulnerabile la atacul prădătorilor.

Doar că mulți rezidenți consideră măsura disproporționată. Proprietarii de pisici trebuie să le lase închise timp de aproape trei luni. Le pot scoate afară doar cu o lesa de 2 metri sau echipate cu GPS. Și operațiunea va fi reînnoită în fiecare primăvară până în 2025.

„Ținerea închisă a pisicilor pentru perioade lungi de timp este foarte critică. Există mult stres și suferință dacă restricționați complet libertatea de mișcare”, a spus ofițerul de stat pentru Protecția animalelor, Julia Stubenbord

În Germania, în zilele următoare ar putea fi depuse contestații pentru a se încerca obținerea unei anulării a deciziei, conform ziarulromanesc.de.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *