Arafat: Oamenii trebuie să se vaccineze. Tratamentul contra Covid-19 e mai toxic decât orice vaccin

Raed Arafat, despre ridicarea unor restricții: "Suntem pe un trend de scădere și ultimul lucru pe care îl vrem este să stricăm momentul ăsta"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, în cadrul „Maratonului Informării”, că oamenii trebuie să se vaccineze şi nu să aştepte tratamentul împotriva Covid-19, care este mai toxic decât un vaccin, acesta din urmă stimulând sistemul imunitar natural.

„Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv – are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm – sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb. Pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia”, a spus Raed Arafat, conform Agerpres.

El a precizat că valul 4 al pandemiei nu s-a încheiat, în ciuda scăderii numărului de cazuri, şi că, dacă oamenii nu se vor vaccina, este posibil ca un nou val să aibă un efect asemănător celui actual.

„Valul 4 nu s-a terminat, şi după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinaţi, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4. Dacă vom avea persoane vaccinate suficient, valul 5, dacă apare, va fi totuşi cu un impact mic pe sistemul sanitar, ceea ce înseamnă că vom convieţui cu el fără măsuri similare cu cele pe care le-am luat până acum”, a mai spus Arafat.

El a dat exemplul ţărilor în care există un număr mare de vaccinaţi şi în care totuşi există o creştere a numărului de cazuri, dar în care noul val nu are impactul pe care l-au avut cele de dinainte, şi există mai puţini pacienţi pe secţiile de terapie intensivă şi mai puţine persoane spitalizate, în general.

„Există foarte multe variabile. Nu ştim ce va fi. Nu ştim dacă va apărea o variantă care va fi mai dificil de gestionat din punct de vedere al vaccinului, din punct de vedere al transmiterii, să fie mult mai agresivă decât actuala variantă. Acum există o variantă în Marea Britanie care se ştie că este mai contagioasă decât varianta Delta şi despre care se vorbeşte şi este sub examinare acum. Toate aceste aspecte ne arată că lucrurile nu s-au terminat. Da, vaccinul a rămas soluţia optimă”, a arătat Arafat, conform HotNews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Arafat: Oamenii trebuie să se vaccineze. Tratamentul contra Covid-19 e mai toxic decât orice vaccin

  1. Un anestezist (era să zic „amețit”) care, de atâta oengeală și opinteală pe la SMURD, nu și-a mai practicat profesia de bază, vine și el să se bage-n seamă. Cică să nu așteptăm medicamente minune, că oricum sunt toate pe bază de chimicale. Și că numai cutare „vaccin” e ideal. „Vaccinul e-n toate cele ce sunt / Și mâine nu vor mai râde-n soare…” Zice adânc-gânditorul: „…tratamentul este o substanţă chimică ” (!?!). Că există variabile, că nu știm ce va fi, că „Nu ştim dacă va apărea o variantă care va fi mai dificil de gestionat din punct de vedere al vaccinului”, dar „…vaccinul a rămas soluţia optimă”… La urma-urmei, noi, mioarele de pe plai și fără mălai, nu știm nimic altceva decât că serul experimental aduce dividente uriașe pentru unii. Analizezi diagramele de pe ourworldindata.org și constați că, în cazul României, sinusoida e „din pix” de lină ce e. Deh, nu putem fi cu toții țepari pe la băncile americane, dar e minunat că vom avea și noi un guvern al nostru. De (re)uniune țepară.

  2. Ei, așa înțelegem de ce nu avem medicamente….tratamente in general, pentru noi, pentru români! Sunt toxice!! Mulțumim pentru grija pe care o purtați românilor! Decât să fim tratați și intoxicați, mai bine murim fara tratamente! Domnilor, domniile voastre ați făcut școala.cu prezenta fizica?!?! Incep sa cred că online-ul poate dăuna mai puțin!

Lasă un răspuns