Aradul mai PRIMEȘTE 14 milioane de lei de la Guvern pentru DEZVOLTARE

arad

Guvernul a alocat o nouă sumă de bani judeţului Arad pentru dezvoltarea infrastructurii, 14 milioane de lei fiind puse la dispoziţia administraţiei locale pentru lucrări de infrastructură, informează Agerpres.

“Aradul a primit în ultimele săptămâni sume importante de bani pentru dezvoltare: 55 de milioane de lei pentru investiţii, apoi aproximativ 7 milioane de lei pentru drumurile judeţene, acum încă 14 milioane de lei pentru proiecte locale de infrastructură. Doar prin PNDL, Aradul a primit în acest an 48 de milioane de lei, pentru proiectele de dezvoltare locală. În tot acest timp, politrucii de la Consiliul Judeţean Arad, în frunte cu preşedintele interimar Adrian Ţolea, ating culmea penibilului continuând să se facă de râs cu atitudini de tip politicianist’, a declarat Florin Tripa, secretar executiv al PSD Arad, în replică faţă de acuzaţiile preşedintelui CJ Arad, Adrian Ţolea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pe deoparte, în declaraţiile sale, Adrian Ţolea nu informează opinia publică din Arad cu privire la sumele de bani primite de judeţ, iar pe de altă parte, preşedintele interimar al CJ Arad “omite” faptul că drumul judeţean DJ 682, Arad – Felnac, a primit anul trecut aproximativ 2 milioane de euro, bani cu care drumul putea fi reabilitat dacă nu dădeau dovadă de incompetenţă cei din Consiliul Judeţean Arad.

În continuare, Tripa a mai spus că anul acesta drumul nu a primit finanţare într-o primă fază pentru că lucrările nu au atins nici măcar stadiul de 5% şi, mai mult, a primit informaţii cu privire la faptul că Adrian Ţolea nu a discutat cu reprezentanţii Guvernului despre alocarea unor sume de bani pentru acest drum.

“Îi cer public lui Adrian Ţolea să facă cunoscute demersurile şi solicitările făcute în ultima perioadă de finanţare pentru acest drum! Este totuşi inadmisibilă lejeritatea cu care Adrian Ţolea dezinformează arădenii şi foloseşte funcţiile publice exclusiv pentru a face propagandă mincinoasă în interes de partid”, susţine Florin Tripa.

În opinia acestuia, este de asemenea „incredibil cum vorbesc cei de la PNL de politizarea alocării unor sume de bani pe criterii politice, când la fiecare construcţie bugetară a Consiliului Judeţean Arad ei ţin cont exclusiv de criteriul politic pentru alocarea banilor”.

„Mă întreb cum poate Ţolea să folosească exemplul oraşului Chişineu-Criş, când locuitorii acestui oraş sunt pedepsiţi în fiecare an de politrucii din Consiliul Judeţean pentru că au ales un primar PSD?”, a adăugat Florin Tripa.

Potrivit Agerpres, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, s-a declarat nemulţumit de faptul că Guvernul nu a alocat fonduri, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru reabilitarea DJ 682 Arad-Felnac, singurul drum pentru care CJ Arad a solicitat bani. Potrivit acestuia, CJ Arad are un singur obiectiv depus pentru finanţarea în cadrul PNDL: drumul judeţean DJ 682, Arad-Felnac, pentru care Guvernul nu a alocat vreun leu, în timp ce la alocarea anterioară, din solicitarea de 5 milioane lei a CJ Arad, s-au alocat doar 638.000 lei.

“Primarii PSD reprezintă aproximativ 15% din totalul primarilor din judeţul Arad, dar constatăm că acestora li s-a alocat aproape de o treime din banii destinaţi întregului judeţ. Trebuie menţionat că suma cea mai mare, respectiv 18% din toţi banii judeţului, au ajuns la Chişineu Criş, oraş condus de un primar PSD, pentru un obiectiv ce putea fi finanţat din fonduri europene, în timp ce CJ Arad nu a primit nici un leu”, a mai spus Ţolea.

voceatransilvaniei.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *