Ar putea începe carantinarea zonelor afectate masiv de COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că începând de marți, dacă legislația va permite, se va trece la izolarea și carantinarea zonelor în care se constată o creștere masivă a numărului de cazuri sau o transmitere comunitară. Tătaru a declarat că în baza protocoalelor de evaluare a zonelor de risc se vor aplica restricțiile localităților cu număr mare de cazuri de Covid-19, imediat ce legislația va permite acest lucru, adică de marți, conform stiripesurse.ro.

„În măsura în care situația o impune, luăm în calcul izolarea și carantinarea unor zone, așa cum s-a întâmplat la Suceava, dacă vom avea o creștere masivă a cazurilor noi sau o transmitere comunitară. Noi avem anumite criterii în funcție de care decidem carantinarea anumitor zone sau a anumitor orașe, dacă situația o va impune și legislația ne va ajuta, de marți încolo, atunci vom face și acest lucru”, a declarat Nelu Tătaru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ar putea începe carantinarea zonelor afectate masiv de COVID-19

  1. mi-aș dori sa îi fii auzit atît presa locala, dar și pe Vela, prefecta Oneț, ori pe Dr.Musta, cum îl critică pe Robu, ptr modul profund iresponsabil de gestiune a urbei riscând sănătatea orașului, doar ptr a mai câștiga voturi în alegerile ce bat la ușă. Cum Robu le-a cerut expres poliției locale încă de acum 3 săptămâni, sa NU mai amendeze publicul, nici macar sa controleze terasele & localurile din oraș, ci sa retraga complet patrulele, că să nu deranjeze inutil. A încurajat cu bună știință contaminarea în masă când a permis tinerilor să abunde prin ele încălcând nestongheriti măsurile AntiCovid . In acest haos, doar ptr a nu supăra electoratul tînăr, primarul Robu, a zădărnicit epidemia la noi în oraș, ruinând toate meritele și rezultatele favorabile cu care ne mândream in perioada stării de urgență. Mai mult curaj doamna prefect, dle.Musta împotriva șefului de organizație de partid. Că vă pierdeți credibilitatea cu fiecare zi, repetând doar aceleasi avertizări banale, devenite desuete!

Lasă un răspuns