„Ar fi onorant să pot să contribui la dezvoltarea acestei frumoase regiuni a României!” Sorin Grindeanu, fostul ministru al comunicaţiilor, le propune bănăţenilor un “Parteneriat pentru Viitor”

Sorin Grindeanu 1

-Iată că avem şi nominalizarea PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, chiar în persoana dumeavoastră. Din nou, social-democraţii au ieşit ultimii la rampă cu titularii, care intră in teren atât pentru Primăria Timişoara cât şi pentru administraţia judeţeană…

Cum bine ştiţi, PSD Timiş este o filială serioasă şi cu picioarele pe pământ. Suntem realişti şi nu reacţionăm pompieristic. Facem analize riguroase, punem bază pe realităţile din teren, pe interacţiunea cu activul de partid, pe cetăţenii cu care intrăm în contact şi, nu în ultimul rând, pe cifrele din sondaje. Nu ne place să ne hazardăm şi să schimbăm ”titularii”, în fiecare zi. Nu suntem haotici şi nici nehotărâţi! Din contră, intrăm în bătălia electorală de anul acesta ca să o câştigăm, evident, pe ambele paliere: doctorul Florin Bîrsăşteanu este varianta corectă pentru Primăria Timişoara, iar mie mi-a revenit onoarea şi sarcina de a candida pentru Consiliul Judeţean Timiş. Dacă vom reuşi să le demonstrăm timişenilor că avem cea mai bună formulă, atunci personal mă gândesc la un mandat complet, de cel puţin patru ani.

 

– Cum aţi primit această veste? Mai ales că deja faceţi parte dintr-o formulă de posibil membru al Guvernului, dacă în toamnă PSD va realiza majoritatea parlamentară…

În primul rând, vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru încredere si pentru nominalizarea mea la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş. Votul covârşitor din Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş mă obligă la responsabilitate şi implicare. Mai presus de orice, din noua mea postură, cea de viitor preşedinte al CJ Timiş, înţeleg să le propun  bănăţenilor un “Parteneriat pentru Viitor”, care să imprime judeţului nostru un ritm nou, o direcţie proaspată, o traiectorie corectă, profesionalism şi, foarte important, responsabilitate în actul administrativ. Şi să vă răspund şi la ultima parte a întrebarii dumeavoastră: chiar dacă am fost plecat la Bucureşti, şi asta doar în timpul săptămânii, nu am fost nici o clipă decuplat de la problemele reale ale Timişului. Din contră, indiferent în ce postură am fost, parlamentar sau ministru, toţi cei care au apelat la mine,  primari sau alte autorităţi locale, au găsit în persoana mea un partener de nădejde şi de dialog. Dovadă şi lucrurile concrete şi frumoase pe care le-am facut împreună pentru judeţul nostru. Aşa cum ştiu primarii şi consilierii PSD, am fost mereu receptiv la problemele comunităţilor, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, colegul Călin Dobra, am sprijinit toate proiectele de dezvoltare locală, propuse de localităţile din judeţ. Probabil că vă amintiţi că în anul 2012, când am candidat pentru un mandat de deputat, am venit cu proiectul modernizării unităţilor sanitare din judeţ şi, concret, am contribuit la demararea modernizării Spitalului de Copii.

 

-Am urmărit recentele declaraţii ale dumneavoastră şi am constatat că rămâneţi cantonat cumva în această direcţie…

Da, pentru că infrastructura spitalicească din judeţ are încă de suferit, dar această modernizare nu poate fi realizată fără atragerea de fonduri europene. Sunt un om realist, nu pot veni în faţa oamenilor cu poveşti sau cu exagerări. Parteneriatul de care vorbeam despre asta este: despre canalizarea tuturor energiilor pozitive spre lucruri mari, spre dezvoltare.

 

– Aveţi un discurs vizionar, se potriveşte el realităţilor politice ale momentului

Mă bucur dacă dumneavoastră consideraţi că e vizionar, până la urmă fără viziune nu realizăm nimic. A trecut vremea când aveam nevoie de prim-secretari de judeţ, de oameni cu mentalităţi retrograde. Lumea e în mişcare, e timpul pentru lideri pregătiţi profesional, experimentaţi şi mai ales realişti.

 

Ce consideraţi că lipseşte Banatului, în acest moment, dacă tot vorbiţi de un suflu nou şi de o traiectorie corectă?

– Prioritatea zero a judetului Timis este şi trebuie să fie atragerea fondurilor europene. Din păcate, s-a lucrat prost în acest sector, CJT si primăria nu au colaborat suficient. Nu au făcut echipă! Au fost situaţii numeroase în care orgoliul personal a primat. Repet: orgoliul personal si nu cel politic, tocmai de aceea nu suntem într-o situatie deloc fericită din acest punct de vedere, vorbind de rata absorbţiei fondurilor europene şi proiecte eligibile, nu de fantasmagorii. Indiferent de contextul politic sau tehnocrat naţional, o să continui să dezvolt proiecte în domeniul sănătăţii, pentru că Timişoara a rămas mult în urma unor oraşe mari din ţară la acest capitol, deşi dispune de un corp profesional de elită, medici, personal auxiliar, manageri în domeniu. Spitalul Judetean Timşoara trebuie să-şi continue modernizarea şi dotarea cu aparatură nouă şi, în paralel, vom relua proiectul unei maternitati noi. Fără copii sănătoşi şi familii motivate nu avem VIITOR. Tocmai acesta e şi sensul, daca vreţi esenţa, PARTENERIATULUI pe care eu si Partidul Social Democrat il propunem bănăţenilor.

 

Vorbiţi despre faptul că există nevoie de comunicare între cele două administraţii, atât cea locală cât şi cea judeţeană, unde nu este loc de orgolii personale, în detrimental cetăţenilor…

– Evident! Aşa e normal să fie într-o comunitate! Vă dau încă un exemplu, în afară de cel cu fondurile europene: infrastructura! Ştiu că avem încă un mare minus în ceea ce priveşte centura de Sud a Timişoarei, dar si aici e vorba de lipsa de coerenţă şi de comunicare între CJT şi primărie. Sunt realist şi corect cu cetatenii şi îmi asum, desi nu a fost responsabilitatea mea direct, că PSD nu a fost suficient de preocupat de acest aspect. În toate oraşele din ţară unde există centuri ocolitoare, autorităţile locale, alese de cetăţeni, au facut eforturi politice si administrative pentru rezolvarea acestei probleme. Dovada cea mai bună este la Lugoj, unde avem primar social-democrat şi există centura ocolitoare. Aşadar, am încredere în membri şi simpatizantii PSD, dar şi in cetăţenii care, pâna acum, nu ne-au votat că, chiar şi pentru functia de primar al Timişoarei, vor alege raţional şi vor cântări bine în ziua votului.

 

Tineri, viitor, direcţii noi, coimplicare, muncă de echipă în favoarea cetăţenilor. Totul sună bine…

– Poate o să pară surprinzător, însă mi-am propus şi un demers politic sută la sută, în această campanie electorală şi anume vreau să-i fac pe tinerii timişoreni si în general pe toţi cei din judetul Timiş, care cred şi au impresia că sunt de dreapta, să cântărească mai bine acest aspect. Vizez aici, în principal, tinerii, care sunt absolvenţi sau studenţi ai universităţilor timişorene, care sunt pe picioarele lor, adică au deja un job, poate chiar într-o companie multinatională. Toti aceştia nu au cum să fie de dreapta, pentru că nu fac afaceri, nu sunt deţinătorii unor proprietăţi imense. Din contră, se plimbă de cele mai multe ori cu bicicleta, participă la viaţa artistică şi intelectuală a oraşului, nu au un ţel în viaţă să acumuleze fonduri nelimitate, ci vor să se bucure de natură, resping agresiunea companiilor poluatoare şi vor să aibă o viaţă civilizată. Acestea nu sunt semne ale unor neoliberali sau neoconservatori! Cu tot respectul, îi invit să privească spre Partidul Social Democrat, un partid modern, cu toate minusurile pe care şi noi le avem. În timp ce peneliştii propun candidaţi care ne trimit cu gândul la trecutul predecembrist, noi venim cu o altă ofertă umană…

 

Legat de adversarii dumneavoastră direcţi, de cei din PNL, sesizăm că sunteţi destul de rezervat, în sensul că nu i-aţi atacat direct în ultima perioadă, din poziţia de lider de filială. În schimb, unii din liderii lor, locali sau centrali, continuă să lovească în PSD…

– Poate o să pară surprinzătoare atitudinea noastră, însă chiar nu ne interesează ce face PNL. E un partid decimat din interior, care a fost penetrat la propriu prin mijloace pedeliste şi ţinut captiv. Dacă ne uităm la ce se întâmplă pe plan local, atunci cred că şi dumneavoastră vă daţi seama că nu prea avem cu cine intra în dialog. Pentru o confruntare, e nevoie de idei, iar acestea cam lipsesc la PNL Timiş. Dacă vor avea capacitatea să lanseze un proiect serios în dezbatere, deşi mă îndoiesc, atunci o să purtăm discuţii profesionale şi politice, dacă nu…să fie sănătoşi, cum se spune în popor.

 

Despre echipa dumneavoastră, ce ne puteţi spune?

– Sunt un om de echipă, am făcut mereu parte din formule care au condus partidul sau instituţii în care am activat, am avut şi roluri de execuţie, în perioada în care am debutat în politică şi în spaţiul public. Ca urmare, îmi place să cred că ştiu să adun oameni alături de mine şi de proiectul meu. Acum, acest proiect e mai mult decât atât, e o provocare şi se numeşte judeţul Timiş! Vom definitiva, zilele următoare, listele de candidaţi pentru funcţiile de consilieri judeţeni şi locali, însă la noi acum se lucrează intens la proiecţiile de viitor în ceea ce priveşte administraţia judeţeană. Avem deja colegi consilieri experimentaţi, dar în Consiliul Judeţean Timiş există un corp profesional bine pregătit şi responsabil, ca urmare sunt sigur că vom avea cu cine lucra. Dacă rezultatul ne va fi favorabil, atunci îi asigur pe toţi angajaţii din administraţia judeţeană că vor avea în mine un partener şi un bun coleg, în primul rând. Aşa am procedat cât am fost viceprimar al Timişoarei, la fel au stat lucrurile şi la Ministerul pentru Societatea Informaţională. Nu m-au interesat opţiunile politice sau personale ale funcţionarilor, m-am axat pe performanţă, pe rezultate.

 

Deşi tânăr, aveţi deja în spate o carieră impresionantă, aţi fost consilier municipal, director de direcţie deconcentrată, viceprimar şi ministru, iar acum sunteţi pe finalul mandatului de deputat. Totuşi, revenirea posibilă în administraţia judeţeană cum vi se pare, mai ales după ce aţi fost membru al Guvernului Ponta, un guvern extrem de apreciat de cetăţeni, asta rezultă din toate sondajele de opinie?

– O să încep cu partea de început a întrebării dumneavoastră şi o să vă asigur că toate funcţiile enumerate mai sus au fost privite de mine cu mare responsabilitate. Atunci când am fost propus pentru o anumită poziţie administrativă, mi-am făcut datoria faţă de instituţie şi cetăţenii cu care am interacţionat. Nu am ţinut cont de aspectele politice, deşi colegii ştiu că sunt un membru fidel şi disciplinat de partid. Dar munca de partid e una şi administraţia alta, deşi evident că ţin cont mereu de principiile social-democrate, adică de libertatea de exprimare, de nevoia fiecărui om, de dezvoltare, de solidaritate şi echitate. Legat de revenirea posibilă la vârful administraţiei, adică chiar în prima poziţie din judeţ, evident că ar fi onorant pentru mine şi colegii mei să putem să îi reprezentăm pe bănăţeni la un asemenea nivel. Timişul e pentru mine nu doar casa mea şi locul în care m-am dezvoltat, e cel mai frumos judeţ din ţară, e dovada că locurile acestea ale noastre sunt binecuvântate de Dumnezeu. După cum probabil ştiţi, sunt un om care respectă cu sfinţenie tradiţiile locului şi rămân legat de Banat definitiv, fiind născut şi crescut în Banatul de munte, în judeţul Caraş-Severin. Repet, ar fi onorant să pot să contribui la dezvoltarea acestei frumoase regiuni a României.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

13 thoughts on “„Ar fi onorant să pot să contribui la dezvoltarea acestei frumoase regiuni a României!” Sorin Grindeanu, fostul ministru al comunicaţiilor, le propune bănăţenilor un “Parteneriat pentru Viitor”

 1. Pentru vinitura asta de oltean Timisul este „aceasta frumoasa regiune a Romaniei”. Pacat ca a plecat de acasa si ne-a blagoslovit cu prezenta .

 2. Va felicit Domnule Ministru Sorin Grindeanu pentru modul cum ginditi politica , modul cum faceti politica .Nu va cunosc personal , ne-am intilnit prin anii 2000 ocazional , dar va cunosc personal parintii , distinsii profesori Dna Grindeanu si Dnul Grindeanu de la Liceul Pedagogic din Caransebes . V-am cunoscut in aceaa perioada , anii 1998 – 2000 , personal , bunicii de la Patas , oameni deosebiti , batrini care prin modul cum erau apreciati in zona Bozovici , m-a facut sa fiu mindru ca sint si eu banatean . Adevaratii oameni isi pretuiesc personalitatile locului , eu in prezent consider ca tinerii pina in 45 de ani au dreptul sa-si spuna cuvintul pentru a ne aduce speranta , linistea in tara , in Banat, Domnule Sorin Grindeanu , va doresc succes la alegerile din 5 iunie 2016 . Sint mindru ca am cunoscut Familia Grindeanu , ma mindresc ca am cunoscut Distinsul Profesor Dan Grindeanu , care pe plan pedagogic este si va fi o mindrie pentru invatamintul de performanta din Banat si nu numai. Sint pensionar , am simpatizat PD-ul pina cind soarta ne-a facut PNL-sti . Am cunoscut astfel pe Dl Alin Popovici , persoana care se simte bine jicnind prin tot cea ce face persoanele de vrasta treia ( pensionarii ) , din toamna anului 2014 simpatizez echipa de tineri a Dlui Ponta , sinteti singurii care respectati aceasta vrasta , aveti grija de noi . DOAMNE AJUTA .

 3. E bun Grindeanu, e calm, rumega bine situatiile, e tanar, are o filosofie politica bine conturata. A curatat filiala de cei cu probleme penale, cea ce nu a facut niciun alt partid local. Robu si PDL/PNL merg pe laba unui infractor anchetat de DNA, Alin POPO – VICIU! Aici este deja o mare diferenta de optica. E un inceput pentru PSD, va dati seama ce inseamna un partid de marimea aceasta corect, fara infractori? Romania castiga!

 4. Scuza Poli ,Sorin Grindeanu este nascut si crescut in Banat nu este,,vinitura”.Mai precis tatal lui este oltean ,persoana respectata,un profesor exceptional care a transmis mai multor generatii misterele matematicii.Mama ,almajanca get beget,desi intelectuala nu si-a uitat originile si a stiut sa impleteasca stiinta cu traditiile si cultura din Valea Almajului.

  1. Pentru timisoreni este o vinitura, tinind cont de originea lui si de lipsa totala de realizari pentru orasul care la adoptat ( chiar si prin intermediul parintilor ). Faptul ca are un parinte respectabil nu il face pe le mai onorabil, iar faptele lui nu se pot imputa parintilor.

   1. Nu sti ce vorbesti, jignesti 70% din populatia Banatului, care provine din metisajul banatean/banateanca – nonbanatean/nonbanateanca! Dar nici nu am pretentii de la hateri profesionisti.

 5. Aş mai menţiona că timişorenii sunt dezamăgiţi că în campania electorală din 2012, Sorin Grindeanu s-a folosit de un proiect umanitar pentru copii, promiţând că va construi un Spital de Pediatrie în valoare de 15 milioane de euro, însă nu şi-a onorat promisiunea. Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2008-2012, timp în care municipiul Timişoara a rămas mult în urma altor oraşe din vestul ţării, însă averea lui personală a sporit considerabil. În 2014, deputatul Sorin Grindeanu a servit interesul “public” prin următoarele realizări: tatal său şi cumnata sa au fost numiţi Şefi ai Inspectoratelor Şcolare Generale din judeţul Caraş Severin şi, respectiv, din Timiş.

  1. PRIN CATE PARTIDE AI TRECUT, DOMNU’ FOLICA? PRIN 4? CATE SMENURI AI FACUT CU DOMNU’ PRIMAR ROBU? CRED CA MULTE! GRIJA MARE, CANDIDEZI LA O FUNCTIE IMPORTANTA, IES TOTI SCHELETII DIN DULAPURI! MAI NE SCRIEM SI DUPA 5 IUNIE, ”APOLITICULE”! 🙂

 6. Totusi, Sorin Grindeanu sa explice putin cea a facut, ca realizari in perioada in care a fost ministru! Asa in 3 cuvinte, nu in pagini ca pe timpul CAP-urilor …

 7. Daca a fost chemat de Iohannis la consultari la Cotroceni se cheama ca are si el o importanta in politica asta mioritica. Oricum, intre el si Popoviciu e distanta de la Pamant la Luna. In favoarea lui Grindeanu.

 8. Am facut parte din organizatia de partid coordonata de Dl Popoviciu Alin si declar cu mina pe inima ca Timisoara nu merita sa aiba un consilier judetean de tagma acestei persoane , darmite sa ajunga Presedinte de Consiliu Judetean . Doamne fereste , nu cred .

 9. UN INTERVIU CA PE VREMEA COMUNISTILOR , CU REPORTEI ALESI, INTREBARI STIUTE SI UN PERSONAJ SINISTRU PENTRU JUDETUL TIMIS. PSD-ISTII NU AU FOS IN STARE DE 26 DE ANI SA CONSTRUIASCA O CENTURA A ORASULUI DAR IN SCHIMB SI-AU FACUT VILE SI AU FURAT CA IN CODRU. VICTIMILE REVOLUTIEI DE LA TIMISOARA SE INTORC IN MORMINTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *