Aquaparc ultramodern la Timișoara. Galerie foto

aquaparc 5

După ce ne-am sucit gâtul, timp de mai mulți ani, după realizările în materie de parcuri acvatice ale vecinilor unguri sau chiar ale altor orașe din țara noastră, se pare că vom avea, în sfârșit, unul și la Timișoara.

Este vorba despre o investiție privată ultramodernă, aparținând Bega Grup, holding deținut de frații Emil și Marius Cristescu, care va fi amplasată nu în vreo localitate vecină cu capitala Banatului, cum se mai vorbea, ci chiar în Timișoara, într-o zonă apropiată de Gara de Nord.

Terenul se afl ă în partea de vest a municipiului, cu o suprafață de 61.929 mp, având acces direct din strada Dunărea. Viitorul aquaparc a fost conceput pentru o zonă extrem de neglijată, deși este situată aproape de centrul Timișoarei. Datorită faptului că o serie de clădiri ale CFR s-au aflat aici, zona dispune de o infrastructură bine pusă la punct, ușor accesibilă cu mașina, cu transportul public, dar și pe jos.

În urma punerii în operă a investiției, standardul zonei se va ridica, atât ca funcționalitate, cât și ca aspect. Clădirea modernă și rafinată din oțel și sticlă se va potrivi foarte bine cu mediul industrial din apropiere și va stimula revitalizarea cartierului. Viitoarea oază de verdeață care va fi inclusă în aquaparc ar putea constitui un nou centru de interes, care va satisface nevoile persoanelor de toate vârstele, va atrage vizitatori care caută să-și petreacă ziua în mod plăcut în mijlocul naturii și, nu în ultimul rând, va asigura diversifi carea surselor de venit pentru firmele din zonă.

În viitorul aquaparc, spațiile interioare vor rămâne deschise tot anul, iar barurile, restaurantele și alte spații vor putea fi închiriate pentru evenimente private. Chiar de la intrare, oaspeții vor fi întâmpinați de o spectaculoasă piscină din sticlă. Clădirea va avea mai multe niveluri, nouă piscine interioare și exterioare, cu valuri, de aventură cu cascade, pentru sport (volley, aquafitness), de sticlă, cu tobogane, pentru copii, pentru surf, jacuzzi, saună turcească, acvariu, magazine, restaurant, locuri de joacă pentru copii, vestiare, dușuri și alte facilități întâlnite în asemenea obiective.

Spațiile exterioare vor fi utilizate în sezonul cald, iar aici vor fi amenajate, pe lângă două clădiri cu spații utilitare, o apă curgătoare, un bazin cu valuri, o peșteră cu lumini, bar, restaurant, jacuzzi, terasă pentru plajă, piscină și tobogane. Acestea din urmă vor constitui, fără îndoială, una dintre principalele atracții ale viitorului aquaparc. Vor fi nu mai puțin de nouă tobogane, unele închise, altele în aer liber, pentru toate gusturile și toate vârstele, iar cel mai lung parcurs va avea 240 de metri.

Discutând despre acest obiectiv atât de așteptat de timișoreni, putem reda și câteva cifre, pentru a realiza amploarea investiției: suprafața brută construită – 26.600 mp, totalul suprafeței de apă – zona interioară – 2.450 mp, capacitate vizitatori în zona interioară – 2.200 + 300 în zona VIP, capacitatea restaurantului – 300 de porții; totalul suprafeței de apă – zona exterioară – 1.890 mp, capacitate vizitatori în zona exterioară – 3.500 de persoane. În ceea ce privește termenul de realizare a viitorului aquaparc, acesta va fi de cel mult doi ani de acum înainte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Aquaparc ultramodern la Timișoara. Galerie foto

  1. Fiind interesul privat al fraților Cristescu, e posibil să se și facă într-o zi, dar asta doar dacă ar spune-o ei nu măscăriciul dement de la Bocsig care din lipsă de vreo realizare, continuă să dea din gură a proasta, continuînd să ne umple de aquaparcuri și parcări supraetajate, de nu mai are omul unde să își parcheze mașina de ele. Și toate astea doar în campanie, spre bucuria unora mai proști ca el, care sînt atît de proști încît nu sînt capabili să înțeleagă ce văd, de fapt nu pot și nici nu vor să înțeleagă decît că încaseazăun salariu bun de la primărie care nu are nici o concordanță cu nivelul lor de pregătire sau cu abilitățile lor profesionale și pe care nu ar vrea cu nici un chip să-l piardă, deci Robu măcar a făcut ceva ! Da, a făcut Timișoara praf ! Așa că mă repet și vă rog să veniții toți la vot în 27 și să scăpăm timișoara de nenorocirea asta vopsită !

  2. Perfect de acord. Planurile trebuie facute pe termen lung si interesul sa fie al comunitatii, cei care se bucura de relaxare dar si locurile de munca care se creesza. Asa au facut multe localitati din Ungaria si la Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *