Aproape toate subvențiile vor fi încasate de fermierii bănățeni până în martie

Aproape toate subvențiile vor fi încasate de fermierii bănățeni până în martie

Aproape toate subvențiile vor fi încasate de fermierii bănățeni până în martie

Cea mai mare parte a subvențiilor subvențiilor solicitate anul trecut de fermieri le vor fi plătite acestora integral până cel târziu la data de 1 martie. Excepție fac doar sprijinul cuplat și ajutorul național tranzitoriu pentru culturi, achitarea acestora depinzând de anumite documente care încă pot fi depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Vestea, anunțată de Adrian Pintea, directorul general al APIA, nu poate fi decât bună pentru fermieri, având în vedere că teoretic termenul-limită este, conform normelor europene, sfârșitul lunii iunie.

Subvențiile care se vor plăti urgent

Schema de plată unică pe suprafață, în valoare de 472,3630 de lei pe hectar, este subvenția cu cel mai mare număr de solicitanți și va fi plătită până la 1 martie integral, după ce în toamna anului trecut agricultorii au primit 70 la sută din sumă.

Plata redistributivă, de asemenea, va intra în curând în conturile beneficiarilor, valoarea acesteia fiind pe intervale de suprafață: între 1 și 5 ha, 24,7375 lei/ha; peste 5 ha și până la cel mult 30 ha, 238,2008 lei/ha.

Plata pentru înverzire, de 286,4261 lei/ha și cea pentru pentru tinerii fermieri, însumând 200,1333 lei/ha, sunt alte subvenții pentru sectorul vegetal plătibile până cel târziu în 1 martie.

Zootehnia, de asemenea, va fi servită cu mai multe subvenții până la începutul calendaristic al primăverii. Vorbim despre sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru bivolițe de lapte, de 784,7239 lei pe cap de animal, SCZ pentru taurine din rase de carne, de 1.268,5770 lei/cap, SCZ pentru vaci de lapte, de 1.782,8266 lei/cap și SCZ pentru ovine și caprine, în sumă de 85,3097 lei/cap.

CITEȘTE ȘI: VIDEO IREAL! Colterm arde mai mult pământ și pietre, decât cărbune!

Pentru orice informații legate de subvenții, fermierii din Timiș pot contacta centrului județean al APIA la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail, la adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *