Aproape o sută de locuri de case, la 16 kilometri depărtare de Timişoara

În „Cartierul Nou” din comuna timişeană Pădureni poţi să-ţi faci casă cu banii obţinuţi din vânzarea unui banal apartament de bloc de la oraş.

Oameni de toate vârstele, dornici să scape de zgomot şi agitaţie şi să se mute la ţară, dar nu într-o zonă periurbană (deja) supraaglomerată şi nici undeva la marginea judeţului, în vreo aşezare rurală pitorească bună pentru clipele de vacanţă sau pentru vremea pensionării, au descoperit că şi-ar putea fixa reşedinţa la numai 16 kilometri de Timişoara, în condiţii atrăgătoare.

„Avem 92 de locuri de casă şi doar 30 la sută dintre ele sunt ocupate. Unele imobile sunt aproape gata, altele acum se înalţă, cert e că de oferta noastră sunt atraşi şi tinerii, şi vârstnicii.

Ea devine cu atât mai tentantă cu cât în prezent cartierul este branşat la reţeaua de electricitate, după ce, pentru o perioadă, zona a avut parte doar de curent de şantier. Am montat şi stâlpi de iluminat pe aleile dintre case. Comuna noastră are avantajul apropierii de oraş.

În plus, pentru cei care nu dispun decât de un apartament într-un bloc obişnuit, e ispititoare ideea unei căsuţe, pe o parcelă de 500-600 de metri pătraţi, care-i costă între 4.700 şi 5.000 de euro. Cu o cheltuială de circa 50.000 de euro, oamenii sunt mulţumiţi să-şi împlinească visul de a avea, cum se spune, „casă pe pământ”, subliniază Dorin Ignuţa, primarul din Pădureni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns