Aproape de o mare surpriză

baschet 5

“Leii” din Banat au fost la o singură aruncare reușită distanță de o victorie de pus în ramă. Elevii lui Dragan Petricevici s-au aflat la control în cea mai mare parte a meciului de marți seară cu gazda U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, fiind învinși la un singur punct, scor 87-86 (21- 22, 23-17, 13-24, 30-23), după ce au ratat ultima aruncare a partidei, care le-ar fi putut aduce un succes meritat împotriva singurei echipe ce nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin.

Pentru SCM Timișoara au scuturat plasa Milos Komatina (20p), Sherwood Brown (19p), Nikola Gajici (14p), Laszlo Lazar (11p), Igor Mijajlovici (9p), Alexandru Olah (8p), Cristian Mocrițchi (3p) și Mirel Dragoste (2p). Adam Mirkovici și Daniel Banciu nu au reușit să marcheze în acest meci, în timp ce Norbert Kelemen și Robert Kelemen au rămas pe banca de rezerve. Cele mai multe recuperări le-au bifat Lazar, Brown și Komatina, câte cinci, iar Mijajlovici a fost liderul paselor decisive (9). “După meciul cu Steaua am spus că eu cred în obiectivul de a intra în play-off și iată de ce cred acest lucru. Antrenez jucători care au caracter! Ei au meritat să fie criticați după partida de ieri, dar atunci când este cel mai greu arată că au caracter.

Totuși, nu pot să plec mulțumit de la Cluj-Napoca. Eu nu sunt un antrenor care se mulțumește cu o înfrângere strânsă chiar dacă vorbim despre un adversar care a învins multe echipe la o diferență mare de puncte. Consider că trebuia să câștigăm acest meci după cum am evoluat. Îmi pare rău pentru efortul jucătorilor… Trebuie să analizăm tot ce s-a întâmplat la acest turneu, mai ales primul meci. Dintrun total de 80 de minute am avut doar 13 minute rele, care ne-au costat însă două victorii. Fac un apel la suporterii care ne urmăresc. Să revenim la normalitate! Este sport, nu se poate judeca întreaga muncă de zi de zi a cuiva pentru 15 minute proaste sau pentru o înfrângere una peste alta cu o echipă cum este Steaua, care nu a fost la șase victorii distanță de noi și care nu a învins pe nimeni în acest sezon. Steaua este o echipă de valoare. Este foarte ușor sa fii hater când te ascunzi în spatele unui hanorac care îți acoperă fața. Noi terminăm prima parte a campionatului pe loc de play-off. Numărul victoriilor putea fi mai mare, dar sunt alte echipe care investesc mult mai mult și care puteau să aibă un scor mai bun. Să fim obiectivi! Șansele noastre rămân intacte, dar îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm măcar unul dintre cele două meciuri pe care le-am disputat la acest turneu. În primul joc am condus timp de 25 de minute, iar în al doilea am condus, de asemenea, într-o parte considerabilă. În orice caz, a fost un meci frumos, care a făcut o bună propagandă baschetului”, a declarat antrenorul-manager Dragan Petricevici.

“A fost un meci dificil, am jucat împotriva celei mai bune echipe din campionat. Am arătat caracter după jocul de ieri, am arătat că știm să jucăm baschet. Am avut șanse egale pe final să câștigăm această partidă. Ultima decizie nu a fost cea mai bună, nu am executat bine atacul, este singurul lucru pe care îl putem regreta. Celelalte lucruri făcute în meci au fost excelente și îmi felicit colegii pentru un efort colosal, așa ar trebui să jucăm în restul acestui sezon. În baschet se pot întâmpla și lucruri ca în meciul cu Steaua. Când nu te simți sigur în ofensivă acest lucru se vede și în apărare. Apar suișuri și coborâșuri în joc, dar ar trebui să fim inteligenți și să învățăm din acea înfrângere. Așa cum am jucat contra echipei din Cluj-Napoca ar trebui să o facem în continuare”, a spus și conducătorul de joc Igor Mijajlovici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *