Aproape 900 de case abandonate la preţuri pornind de la 1 euro, într-un paradis natural din Italia

Un străin din 5 cu domiciliul în Italia este român

Localitatea Castiglione di Sicilia este exemplul cel mai grăitor că până și în pandemia de coronavirus, restricții, carantină şi incertitudinile legate de vacanţe, în Italia continue să se vândă case la preţul de 1 euro. Vorbim despre nu mai puțin de 900 de case abandonate ce îşi aşteaptă acum cumpărătorii.

CITEȘTE ȘI: Un copil de trei ani a murit în timp ce se juca, după ce a căzut într-un râu din vestul țării

Castiglione di Sicilia este situat în apropiere de muntele Etna și Taormina, dar şi de plajele coastei estice a Siciliei, relatează G4Media.ro.

Majoritatea caselor se află în zonele cele mai vechi ale oraşului. Aproximativ jumătate sunt ruine şi vor fi vândute la preţul simbolic de 1 euro. Restul sunt într-o stare mai bună şi vor fi comercializate ieftin, la preţuri pornind de la 4.000-5.000 de euro.

Primarul Antonino Camarda a lansat un proiect ambiţios de a aduce o viaţă nouă în localitatea sa, unde populaţia a scăzut de la 14.000 la începutul anilor `90 la numai 3.000 în prezent.

”Avem de salvat o moştenire arhitecturală uriaşă, plină de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulţi oameni, lăsând în urma lor case vechi, pitoreşti, dintre care multe datează de pe vremea renaşterii”, a spus edilul.

În timp alte oraşe care desfăşoară scheme similare au scos la vânzare o mulţime de case pentru 1 euro, Castiglione di Sicilia stabileşte preţul proprietăţilor în funcţie de starea lor.

Taxele locale sunt scăzute în Sicilia, comparativ cu restul Italiei. Cumpărătorii pot profita, de asemenea, de schema ”superbonus” a guvernului italian, care oferă credite fiscale de 110% pentru renovările care fac casele mai ecologice.

Aşezat pe un teren stâncos pe versantul nordic al Muntelui Etna, Castiglione di Sicilia are o vedere la uluitoarea vale Alcantara, ale cărei prăpastii şi canioane adânci sunt denumite ”gole” (care înseamnă ”chei” în italiană).

Tăiate de pâraie limpezi, iazuri şi cascade, sunt formate din lavă vulcanică solidificată, creată în timpul erupţiilor din vulcan. Pădurile, plantaţiile de măslini, livezile de portocali, plantaţiile de alune şi proprietăţile viticole completează peisajul. Pe flancurile fertile negre ale Etna, podgoriile produc vin premium, din struguri carricante, catarratto şi nerello.

Castiglione este supranumit ”oraşul vinului” – o imensă sculptură a unui butoi şi a unui pahar de vin stă la intrarea în sat.

Se organizează şi tururi cu ghizi de-a lungul traseului vinului de pe Etna.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *