Aproape 90 de milioane de lei, pentru reabilitarea unui bulevard din Timișoara

Aproape 90 de milioane de lei, pentru reabilitarea unui bulevard din Timișoara

Consilierii locali timișoreni au aprobat recent studiul de fezabilitate pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale pe traseul 4 – Bulevardul Cetăţii.

„În prezent, linia de tramvai existentă pe Bd. Cetății este o linie-cale în platformă proprie, amplasată central străzii, pe traverse, cu stâlpii rețelei de contact amplasați lateral pe ambele părți în afara carosabilului, iar în zona Calea Torontalului există o buclă de întoarcere având calea de rulare simplă în platformă proprie.

Traficul rutier se desfășoară pe patru benzi de circulație pe sens, Bd. Cetății fiind o stradă de categoria a doua ce face parte din Inelul 3 de circulație”, se arată în una dintre anexele la hotărârea de consiliu. Investiția vizează modernizarea liniilor de tramvai și reabilitarea sistemului rutier existent, având ca limite intersecția cu Calea Bogdăneștilor și intersecția cu Calea Torontalului.

Modernizarea tramei stradale are ca obiectiv creșterea calității vieții în cadrul spațiului urban prin sporirea accesibilității, mobilității, atractivității și prin îmbunătățirea confortului și a imaginii urbane de ansamblu. În urma realizării investiției se vor obține: 1.568 de metri de linie-cale dublă de tramvai, 25.800 de metri pătrați de carosabil modernizat, 12.991 metri pătrați de trotuare, 3.590 de metri pătrați de piste pentru biciclete, dar și 20.530 de metri pătrați de spații verzi.

Traseul liniei de tramvai îl va urmări pe cel al liniei existente, având suprastructura înierbată, cu fundație pe lungime și spații verzi cu pomi ce vor încadra calea tramvaiului. Valoarea totală a investiției se va ridica la 87 de milioane de lei (TVA inclus), finanțarea va fi asigurată de la bugetul local, iar termenul de realizare va fi prevăzut pe o perioadă de 30 de luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aproape 90 de milioane de lei, pentru reabilitarea unui bulevard din Timișoara

  1. SCUMP FOARTE…!
    PENTRU 1,5 KM LINIE DUBLA DE TRAMVAI, O STRADA REABILITATA-IN STARE BUNA CUM- SI CEVA TROTUARE SI SPATII CU PAPADII DREPT SPATII VERZI…87 DE MILIOANE DE LEI ESTE ENORM !!!
    CINE CASTIGA LICITATIA …S-A FACUT OM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *