Aproape 4.000 de angajați din învățământul timișean sunt pregătiți să intre în grevă generală

Aproape 4.000 de angajați din învățământul timișean sunt pregătiți să intre în grevă generală

Aproape 4.000 de angajați din învățământul timișean sunt pregătiți să intre în grevă generală

Aproape 4.000 de angajați din învățământul timișean, majoritatea profesori, au anunțat că vor face luni, 22 mai, grevă generală.

Din totalul de 220 de unități de învățământ timișene cu personalitate juridică, greva se va desfășura în 191 dintre ele.
Reprezentanții sindicatelor din învățământ nu au ajuns la un acord comun cu autoritățile centrale privind revendicările, negocierile continuând și la această oră.

După declanșarea grevei de avertisment de două ore, din 17 mai, joi și vineri la București au fost purtate mai multe discuții între reprezentanții sindicatelor și cei ai ministerelor.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în Timiş, după ce o maşină s-a răsturnat

Punctul cel mai sensibil l-a constituit salarizarea personalului din învățământ, perceput de Guvern ca având un puternic impact asupra bugetului de stat.

În tot acest răstimp, atât angajații, cât și părinții și elevii au așteptat o informare privind efectele grevei asupra derulării procesului didactic, având în vedere că nu toți profesorii au fost de acord cu declanșarea acestei forme de protest.

Deocamdată, nu se știe cum se va desfășura procesul didactic în cazul în care luni se va declanșa greva generală în învățământ.

Până vineri după-amiaza, elevii nu știau dacă trebuie sau nu să meargă luni, 22 mai, la școală. Nici profesorii nu au fost încunoștințați despre modul în care se va derula programul școlar în unitățile de învățământ în care o parte din personalul angajat e în grevă, cealaltă, nu.

Lipsa de solidaritate a tuturor angajaților din învățământ în privința participării la grevă a produs o bulversare la nivelul managementului unităților de învățământ, datorită faptului că era nevoie de o reconfigurare a întregului orar.

Conform Legii nr. 367/2022, privind dialogul social, angajații care nu participă la grevă își vor continua activitatea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *