Aproape 30 de timișoreni imobilizați de prima zăpadă

gips

Primii fulgi de nea au făcut victime la Timișoara. Aproape 30 de timișoreni – tineri și bătrâni deopotrivă – s-au prezentat de urgență cu contuzii, luxații entorse sau fracturi la nivelul mâinilor sau picioarelor.

”Au fost destul de mulți pacienți cu probleme la nivelul membrelor inferioare. S-a ajuns să se stea la rând pentru a se prezenta la radiologie, pentru că acești pacienți trebuie transportați cu un cărucior rulant și e nevoie și de un brancardier sau o infirmieră.

Mai mult examenul radiologic se face de două ori: prima dată pentru stabilirea diagnosticului și ulterior, după repoziționare și reducerea fracturii, este nevoie de confirmarea că gipsul a fost bine pus”, a precizat Mihai Grecu, medic-șef la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Miercuri, medicii se așteaptă la un număr mai mare de pacienți după avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie privind posibilitatea apariției de precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului. ”Din punct de vedere al căzăturilor, poleiul e mai periculos decât zăpada proaspătă. În astfel de situații, se impune prudență”, a completat Mihai Grecu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns