Aproape 200 de firme îşi prezintă produsele la cea mai mare expoziţie agricolă a Banatului

Publicul larg va avea la dispoziţie, de asemenea, atracţii legate de muzică, dansuri, artă culinară, meşteşuguri, produse tradiţionale, dresaj canin, demonstraţii de echitaţie

Cea mai mare expoziţie de agricultură şi industrie alimentară Banat Agralim, dintre toate ediţiile de până acum, va fi inaugurată vineri, în campusul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) „Regele Mihai I al României”.

Aproape 200 de expozanţi se vor regăsi în standurile ediţiei a 17-a a evenimentului care captează îndeosebi atenţia fermierilor, dar prezintă atracţii majore şi pentru publicul larg, prin ingredientele care ţin de spectacole cu muzică şi dansuri, arta culinară sau demonstraţii de echitaţie, cu cai şi ponei, sau dresaj canin.

Cercetarea va avea o prezenţă consistentă şi valoroasă

Amănunte am putut afla, astăzi, de la reprezentanţii entităţilor implicate în organizare – USAMVB, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT) şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin.

Astfel, potrivit celor afirmate de Cosmin Alin Popescu, rectorul USAMVB, prin numărul firmelor prezente, ediţia Banat Agralim de la sfârşitul acestei săptămâni le depăşeşte pe toate cele anterioare, iar plusuri majore se regăsesc nu doar în ceea ce priveşte oferta comercială, ci şi pe partea de diseminare a rezultatelor cercetării.

Mai exact, după cum a dezvăluit Marinel Horablaga, directorul Staţiunii Lovrin, vor fi prezente mai multe institute de cercetare, chiar şi din zone mai îndepărtate ale ţării, care vor fi la dispoziţia fermierilor interesaţi cu informaţii punctuale în ceea ce priveşte noi hibrizi şi tehnologii.

Vor fi organizate, de altfel, workshopuri tematice, iar publicul profesional va avea la dispoziţii inclusiv demonstraţii practice, una dintre cele mai interesante fiind cu un robot de altoit pomi. Potrivit celor spuse de Florica Chiriţă, preşedinte executiv al CCIAT, printre expozanţii de la Banat Agralim se vor număra şi firme din Serbia, dar vor exista şi vizitatori străini, incluzând o întreagă delegaţie din Croaţia.

Demonstraţii în câmp şi prezentări de soiuri şi rase valoroase

Evenimentul expoziţional e structurat pe tematici de interes în primul rând pentru fermierii din sectoarele vegetal şi zootehnic, dar şi pentru întreprinzătorii interesaţi de oferte din domeniile industriei alimentare şi ambalajelor, inovării, cercetării, finanţării, produselor ecologice şi tradiţionale şi cinegeticii. La dispoziţia agricultorilor se află, de pildă, numeroşi producători şi furnizori de seminţe, îngrăşăminte şi pesticide. În sectorul de mecanizare se vor regăsi 18 companii, cu oferte de tractoare, maşini şi utilaje specifice. În pavilionul de creştere a animalelor se vor regăsi exemplare valoroase de bovine, ovine, caprine, suine, iepuri de casă, cabaline şi alte specii.

Meşteşugurile şi produsele tradiţionale, bine reprezentate

Este remarcabilă, totodată, prezenţa a aproape 30 de meşteşugari şi autori de produse tradiţionale. Pe parcursul desfăşurării evenimentului se vor organiza, de asemenea, demonstraţii în câmp cu maşini şi utilaje agricole, concursuri de echitaţie şi dresaj canin, show-uri gastronomice, dar şi spectacole care vor face din cea mai mare expoziţie agricolă a Banatului un eveniment interesant pentru publicul de toate vârstele şi categoriile.

Accesul vizitatorilor în campusul USAMVB din Calea Aradului nr. 119 va fi gratuit, începând de vineri, de la ora 11, programul primei zile urmând să se încheie la ora 19, iar sâmbătă şi duminică expoziţia va fi deschisă în intervalul orar 10 – 19.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns