Aplicaţie online care arată dacă este necesară obţinerea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat o aplicaţie informatică, sub forma unui ghid, uşor de accesat şi de utilizat, care furnizează rapid răspunsuri legate de condiţiile de avizare-autorizare şi stabileşte documentaţia necesară pentru obţinerea acestor documente.

Cu ajutorul ghidului, proprietarii sau beneficiarii construcţiilor/amenajărilor (în cazul avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu) sau cei care deţin sau administrează adăposturi de protecţie civilă sau puncte de comandă (în cazul avizului/autorizaţiei de protecţie civilă) au posibilitatea de a verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcţii care se supun acestor procese de avizare-autorizare.

Aplicaţia oferă şi informaţii legate de documentaţia ce trebuie depusă în vederea emiterii, de către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, a acestor acte administrative.

De asemenea, aplicaţia conţine un link prin intermediul căruia poate fi accesată lista verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Mai multe detalii legate de acest ghid de avizare-autorizare puteţi obţine consultând pagina web a IGSU – www.igsu.ro – http://www.ijsunt.ro/ghid/ şi pe cele ale inspectoratelor județene pentru situaţii de urgenţă:

ISU Timiş: http://www.isutimis.ro/
ISU Caraş-Severin: http://www.isusemenic.ro/
ISU Hunedoara: http://www.isuhd.ro/
ISU ARAD: http://www.isuarad.ro/


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns