Apel din administrația publică

apel din administratie

Funcționarii publici din administrație nu sunt de acort cu preconizata măsură a introducerii șomajului tehnic. Într-o scrisoare adresată guvernului și conducătorilor din administrația publică locală, Federația Națională a Sindicagelor din Administrație (FNSA) solicită excluderea instituțiilor administrației publice locale din orice reglementare care prevede intrarea în șomaj tehnic a salariaților.

” În toate ordonanţele de urgenţă adoptate în această perioadă, Guvernul României, prin ministere, trasează linii de acţiune şi sarcini către administraţia locală. Implementarea majorităţii ,sarcinilor de la centru revine administraţiei locale. Şi totuşi, nu doriţi să includeţi acest sector în rândul celor care se află în prima linie. Mai mult decât atât, administraţiei locale i s-au transferat activităţi noi, iar acestea necesită contribuţia cu resurse proprii la implementare! Activitatea administraţiei locale a fost încărcată, iar salariaţii trebuie să ofere cetăţenilor servicii şi ajutor, la care îşi aduc contribuţia şi sunt implicaţi toţi salariaţii din instituţie (asistenţa socială, poliţia locală, taxele si impozitele, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav etc) România este ţara care se află pe ultimul loc în Europa, conform datelor Eurostat, la raportul salariaţi bugetari-salariaţi din mediul privat. Serviciile de calitate ale sistemului administrativ din ţările pe care le folosim ca exemplu sunt oferite cetăţenilor tocmai datorită faptului că numărul de salariaţi bugetari este mult mai mare. Administraţia locală este în prima linie!”, se precizează în apelul FNSA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Apel din administrația publică

 1. Sa ne lase trantorii!
  Se poate asigura functionarea institutiilor doar cu jumatate din ei!!
  Va dau un exemplu: certificatul fiscal pentru impozite locale!

  O functionara primeste cererea si o inregistreaza, alti functionari tiparesc documentul, il plimba pe la vreo 3 sefuti si sefi ca sa-l semneze iar o alta functionara ti-l elibereaza, asta dupa ce ai facut -, evident, 2 deplasari la sediul primariei!!

  Orice oficianta de la Posta romana, in 15 secunde iti spune, pe baza numelui sau a adresei daca ai sau nu restante la impozitele locale!!

  Intreb, de ce NU se poate elibera acest certificat fiscal (atentie este gratuit, deci nici macar nu incaseava 1 leu) AUTOMAT, pe cale electronica din sistemul informatic??
  ANAF a facut o procedura on-line dar destul de greoaie!!

 2. Daca se poate sa le dea si o marime de salariu , asa , vreo 50 la sută, cel putin , si sa mai angajeze vreun milion de bugetari, ca este de lucru , nu glumă,si nu fac fata,si ceva sporuri,bonuri de masa din pacate vaucere de vacanta momentan nu pot sa primească ca nu le pot folosi , dar sa le dea pentru la anul,sau pentru anii următori, ca doar merita,nu,ceva prime,macar,si sa ii treacă pe toți acești angajati la stat la pensii speciale,ce conteaza ca cei din mediul privat au ramas fara serviciu,1300000din patru milioane si asta intr o lună, trendul însă va continua,doar aceasta lucru este primordial pentru tara,totul pentru bugetari,totul pentru pensii speciale,o sa vina si alegerile,speram.

 3. Deci sa inteleg bine.Ei stau acasa de 2 -saptamani si primesc salariul 100% si acum ca le da somaj pentru 2 saptamani nu le convine nu?
  Pai vreau si eu 100% din salariu la firma care lucrez si sa stau si acasa.
  PS. Si vreau si banii inapoi de la CAS si CASS ca nu am fost in spital in ultimii 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *