Apel al echipei ”Verde pentru Biciclete”

verde pentru biciclete 6

Echipa ”Verde pentru Biciclete” face apel la cei care aleg deplasarea pe două roți pe străzile Timișoarei să fie extrem de prudenți atunci când folosesc pistele speciale în zilele ploioase, din cauza accidentelor care se pot întâmpla, suprafața acestora acoperită cu vopsea verde dovedindu-se de multe ori foarte alunecoasă.

De altfel, în luna octombrie a anului trecut, reprezentanții asociației au redeschis subiectul vopsirii pistelor de bicilete din oraș atunci când, în zona proaspăt reabilitată din Piața Mărăști, pe zona destinată pistelor s-a aplicat un strat de vopsea verde, contestat de comunitatea bicicliștilor din Timișoara.

”Asta în contextul în care, în ultimii ani, liderii administrației locale au promis că vor renunța la vopsirea pistelor de bicicletă. Având în vedere declarațiile făcute de reprezentanții municipalității, conform cărora vopseaua folosită de această dată este una standardizată, am înaintat în data de 19 octombrie 2018 o cerere conform Legii 544/2001 pentru a intra în posesia documentelor care atestau aceste informații”, spune Ana Munteanu, manager de program ”Verde pentru Biciclete”.

Răspunsul reprezentanților municipalității a fost evaziv. ”În acest context, în lipsa unor documente esențiale pe care Primăria Muncipiului Timișoara a fost solicitată să ni le ofere, echipa Verde pentru Biciclete nu poate avea un punct de vedere oficial legat de tipul vopselei folosite pentru marcarea pistelor de bicicletă în anii 2018-2019 și dacă aceasta este sau nu destinată unei astfel de lucrări”, a completat Ana Munteanu.

Reamintim că în cursul acestei săptămâni, mai mulți bicicliști din Timișoara s-au plâns de suprafața alunecoasă a pistelor vopsite, fiind semnalate și accidente, unele grave. Luni, un biciclist a alunecat pe o pistă vopsită, s-a rănit și a ajuns la spital.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Apel al echipei ”Verde pentru Biciclete”

  1. Sunt multe portiuni de trotuare ingustate, unde pietoni si biciclisti nu se pot deplasa in siguranta! Pe str.Oituz,in fata Facultatii de Arte,la trecerea de pietoni se termina pista vopsita din belsug cu verde,si trotuarul redus nu permite trecerea pietonilor si biciclistilor unul pe langa altul,iar biciclisti circula cu viteza,claxoneaza si incep injuraturile ! Problema s-par putea rezolva prin acordarea a5-6 locuri de parcare oficiale,prevazute cu blocaje,desfiintarea loccurilor de parcare(5locuri),continuarea pistei pina la colt cu str.Popa Sapca,dispunerea inclinata a parcarilor intre coltul estic al cladirii Facultatii,pina la acces auto la Memorialul Revolutiei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *