A apărut varianta timişoreană a piesei „Cine m-a făcut om mare?”, superhit-ul Deliei

Superhit-ul Deliei poate fi şi o întrebare interioară pe care să şi-o pună consilierul judeţean Marian Vasile. Tânăr cu un CV impresionant pentru vârsta sa, Vasile se anunţa unul dintre exponenţii noului val care urma să „explodeze” în anul care se încheie, unul plin de oportunităţi pentru politicieni.

Din păcate pentru el, nu a prins culoarul potrivit nici la alegerile locale şi nici la cele parlamentare, amânându-şi intrarea în politica mare, cum se spune în limbajul cu circuit închis. Totuşi, „explozia” sa s-a produs, dar într-un alt mod, unul total neaşteptat.

La ultima şedinţă a PNL Timiş, Marian Vasile aproape că a şters pe jos cu Nicolae Robu, căruia i-a reproşat rezultatul slab de la alegeri. Gestul său a uimit pe toată lumea, mai cu seamă că era arhicunoscută relaţia foarte apropiată dintre cei doi.

Vasile a fost perceput mereu ca fiind „omul lui Robu”, primarul Timişoarei având un rol covârşitor în cariera fostului său student, şef de promoţie, aşa cum îi plăcea lui Robu să-l numească. Faptele sunt de necontestat: l-a făcut vicepreşedinte al consiliului judeţean, l-a adus, apoi, consilier personal, a făcut criteriile de meritocraţie ca pe un „caiet de sarcini” care să i se potrivească fostului student, fără să mai punem la socoteală laudele permanente pe care i le aducea.

Mult timp, Marian Vasile părea că e conştient de susţinere şi, de aceea, sărea în apărarea primarului ori de câte ori cineva încerca, chiar şi în glumă, să zică ceva nepotrivit despre Robu. Iată că, într-un moment mai delicat al primarului, şeful de promoţie a uitat cine… l-a făcut om mare.

Fireşte, are şi el motivele lui, dar acestea sunt doar nuanţe care nu mai contează în politica mare. Acolo, Marian Vasile va rămâne drept omul care şi-a trădat mentorul atunci când i-a fost mai greu. Iar pentru Marian Vasile, întrebarea din titlu ar trebui obligatoriu urmată de ultimul vers al aceluiaşi superhit: „Cine m-a făcut defect?”


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “A apărut varianta timişoreană a piesei „Cine m-a făcut om mare?”, superhit-ul Deliei

  1. Un Dinu Paturică acest Marean Wasile Constantin și mWC. Robu mai bine își lua un câine decât animalul asta de WC, zis și Șacalul deoarece mânca mortaciuni. Iar Robu e mort politic.

Lasă un răspuns