Apariție senzațională pe camerele de monitorizare ale Parcului Național Semenic. Video

cerb cheile carasului

Un prim-plan senzațional a fost surprins pe camerele de monitorizare montate într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în vestul țării. Un pieton a fost lovit de o mașină

Un cerb care se hrănește și-a făcut apariția în zonă.

CITEȘTE ȘI: Lovitură demnă de filmele de la Hollywood, în vestul țării. Marfa a fost găsită și în județul Timiș

”Se poate observa în imagini cum coarnele cerbului, lepădate în primăvară, au crescut la loc, fiind pregătit pentru luptele pentru cârdurile de femele din perioada boncănitului, care va debuta în curând.

Animal erbivor, cerbul este un adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

CITEȘTE ȘI: Bianca Drăguşanu e istorie! Victor Slav are o nouă iubită, care l-a însoţit la Timişoara

Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

Parcul Național #Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

CITEȘTE ȘI: Casă cuprinsă de flăcări, în Timiș

Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Zonele de protecție strictă sau integrală au fost extinse de specialiștii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare.
abonamente octombrie
Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de pădure în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al #UNESCO”, au scris reprezentanții Romsilva pe contul de Facebook, unde au publicat și imaginile cu cerbul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *