Aparatură de top la Spitalul CF Timișoara

Aparatură de top la Spitalul CF Timișoara

Aparatură de top la Spitalul CF Timișoara.

Spitalul Clinic Căi Ferate (CF) Timișoara are în dotare aparatură de top necesară realizării prelevării ganglionului santinelă.

Intervenția chirurgicală de prelevare a ganglionului santinelă urmată de examenul anatomo-patologic al acestuia reprezintă una dintre cele mai eficiente metode pentru detectarea celulelor canceroase care pot migra în cazul unui cancer de sân ori al unui melanom malign.

CITEȘTE ȘI: Timișul și încă 4 județe vestice își fac Organizație de Management a Destinației, pentru a atrage fonduri și turiști

Operația se face după injectarea unui radiotrasor care localizează nodulul limfatic. De asemenea, Spitalul Clinic CF Timișoara are o echipă de chirurgi specializată în asemenea operații care se fac sub anestezie generală sau de conducere.

„Ganglionul santinelă aflat la nivelul axilei este primul ganglion în care pot ajunge celule tumorale transportate de limfă în cazul unui cancer de sân sau de membru superior. Dacă acesta nu prezintă celule canceroase, nu mai este necesară eliminarea celorlalți ganglioni limfatici regionali. Cu alte cuvinte, nu se pune problema unor metastaze (răspândire) în cazul cancerelor de sân sau de piele.

Ganglionul santinelă este îndepărtat în cadrul unei operații și apoi analizat în laborator. În cazul în care analiza histopatologică indică o „invadare” a acestuia cu celule canceroase, medicul chirurg poate decide îndepărtarea mai multor ganglioni limfatici”, spune dr. Ovidiu Dan Ciobănaș, medic primar chirurg la Spitalul Clinic CF Timișoara.

 

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *