Apă de la rețea în satul timișean așezat pe trei văi…

Transfer de rețea

O localitate timișeană cu circa 800 de locuitori, situată la patru kilometri de Buziaș, cunoscută și sub numele de „satul așezat pe trei văi”, este lipsită de alimentare cu apă potabilă în sistem centralizat.

Situația se va schimba în viitorul apropiat la Silagiu, printr-o investiție realizată de societatea Aquatim.

O rețea de distribuție a apei, însumând 12,5 kilometri de conducte, va alimenta toate străzile din Silagiu cu apă potabilă, adusă din Buziaș. Lucrarea, atribuită recent, prin licitație, unei firme din Oradea, costă 2,4 milioane de lei și va fi executată în 12 luni.

Înființarea sistemului de distribuție a apei în Silagiu, prin interconectare la rețeaua de apă a orașului Buziaș, a început cu o aducțiune de apă potabilă, deja executată în cadrul altui contract.

Conducta, de circa 2,5 kilometri lungime, realizată din polietilenă de densitate înaltă, este amplasată de-a lungul drumului județean care leagă Buziașul de Silagiu.

Etapa aflată acum în implementare vizează realizarea gospodăriei de apă, de la intrarea în Silagiu (compusă din două rezervoare de înmagazinare, de 60 de metri cubi fiecare, o stație de pompare, o instalație de dezinfecție cu hipoclorit de sodiu) și a rețelei menționate.

Vor fi, de asemenea, realizate 275 de branșamente de apă, formate din conducte de branșament și cămine de apometru, complet echipate pentru fiecare gospodărie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *