Anvelopele, cel mai important factor pentru performanța mașinii tale

anvelope de vara

Cauți anvelope 185/65R15 pentru sezonul cald ce stă să vină și nu știi ce să alegi? Atunci când sunt alese corect, anvelopele vor ajuta mașina să atingă cele mai înalte performanțe și îți vor garanta mereu călătorii confortabile, în siguranță. Cum anvelopele diferă de la model la model, în funcție de tip, cel mai sigur este ca, înainte să cumperi, să afli cât mai multe informații despre anvelopele pe care le preferi și astfel să faci alegerea potrivită pentru modelul tău de mașină.

Când achiziționezi un set nou de anvelope trebuie să iei în considerare o serie de factori, iar primul pas este să afli dimensiunea de care ai nevoie. O poți găsi extrem de ușor în cartea de identitate a mașinii, pe pragul mașinii (aici ai grijă ca portiera șoferului să fie deschisă) sau, dacă mașina ta este nouă, dimensiunea este imprimată pe primele anvelope cu care a fost echipată mașina după fabricație (anvelope OE – Original Equipment).

Anvelopele reflectă performanța autoturismului

Cea mai bună variantă de anvelope depinde de criterii variate, cum ar fi stilul personal de a șofa, puterea mașinii și distanțele pe care parcurgi. Aceste detalii te vor ajuta să determini ce clasă de anvelope se vor potrivi cel mai bine cu tipul tău de mașină. Cea mai bună performanță și durabilitate este garantată de anvelopele premium care sunt manufacturate în special pentru mașinile puternice. În schimb, anvelopele din clasa medie oferă o performanță echilibrată cu un raport excelent între preț și calitate, fiind perfecte pentru mașini compacte, conduse în general în zone urbane, pe distanțe mai mici.

anvelope bune

Când faci schimbul de roți în sezonul cald, ia în considerare să schimbi setul întreg de 4 anvelope. Doar în acest mod anvelopele noi vor rula la capacitate maximă. Dacă, de exemplu, schimbi doar două anvelope distanța de frânare va fi afectată, iar mașina va pierde din aderență și stabilitate.

Înainte de a cumpăra, adună cât mai multe informații despre forma benzii de rulare, un element crucial al cauciucului. Anvelopele de vară au banda de rulare cu forme direcționale sau asimetrice. Acestea au profiluri în formă de V care dispersează apa și asigură uscarea rapidă a cauciucului. Marginile acestuia îmbină două zone independente care asigură aceeași performanță pe carosabil uscat sau ud.

Alege un set de 4 anvelope de vară care să facă față provocărilor de zi cu zi pentru siguranța ta, a pasagerilor care te însoțesc și a celorlalți participanți în trafic!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Anvelopele, cel mai important factor pentru performanța mașinii tale

  1. Sint diverse modalitati de calcul pentru alegerea anvelopelor… Cert e urmatoarea regula: la temperaturi exterioare peste 7 grade Celsius – in cursul intregii zile, sint recomandate anvelope de vara (sau intermediare…), daca temperaturile scad din cind in cind sub cele 7 grade plus, e mai bine pastrarea anvelopelor de iarna pe jentile masinii !… In continuare, e bine stiut, ca atit anvelopele de vara cit si cele de iarna se degradeaza pe parcursul anilor, chiar daca nu sint folosite ! (fiind confectionate din materie organica)…
    In Germania, virsta anvelopelor folosibile este de maxim 8 ani (in Romania nu stiu daca exista deja o limita de virsta, daca nu, sint sigur ca va aparea…) Dupa aceasta virsta… (poate voi continua)

Lasă un răspuns