Anunţ îngrijorător. Tulpina britanică de covid-19, cu 45% mai contagioasă. Ce se va întâmpla în curând în întreaga lume

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv a făcut un anunț îngrijorător. Un studiu pe care l-a efectuat arată că tulpina britanică de Covid-19 este cu 45% mai contagioasă. Experții din Israel au explicat ce se va întâmpla în curând în întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: Tânără româncă, ucisă fără milă în Italia. Elena a fost înjunghiată în apartamentul pe care abia îl închiriase

Studiul, ce a fost publicat marţi în revista Cell Reports Medicine, a comparat rata de reproducere a coronavirusului. Concluzia cercetării arată că o persoană infectată cu varianta iniţială de SARS-CoV-2 infectează în medie o persoană, în timp ce un purtător al variantei britanice infectează în medie aproape 1,5 persoane, conform impact.ro

În cadrul cercetării realizate de specialiștii de la Universitatea din Tel Aviv au fost evaluate 300.000 de probe de coronavirus prelevate în Israel. Experții au analizat evoluţia celor două variante în lunile decembrie şi ianuarie. Analiza probelor a arătat că în decurs de şase săptămâni varianta britanică a crescut de la 5% la 90% din cazurile pozitive confirmate.

Cercetătorul care a coordonat studiul, profesorul Moti Gerlitz, anticipează că varianta britanică a coronavirusului va deveni cea predominantă la nivel mondial. ”Importanţa acestui studiu stă în faptul că este printre primele care se bazează pe informaţii reale privind contagierile şi arată că, aşa cum se suspecta, varianta britanică este mai contagioasă”, a precizat el.

”Pentru a explica această creştere dramatică am comparat rata de reproducere a virusului (iniţial) SARS-CoV-2 cu cea a variantei britanice. Am descoperit astfel că varianta britanică este cu 45%, de aproape 1,5 ori, mai contagioasă”, a confirmat și profesorul Ariel Munitz, de la Departamentul de Imunologie şi Microbiologie Clinică al Universităţii din Tel Aviv.

Veste proastă de la cercetători, cu privire la varianta britanică

În luna martie, concluziile unui alt studiu referitor la varianta britanică a coronavirusului erau sumbre. Mai exact, acestea arătau că noua tulpină nu este doar mult mai contagioasă, ci și mult mai mortală. Riscul de deces al pacienților infectați cu ar fi cu 55% mai mare în termen de patru săptămâni de la depistarea bolii.

”În ciuda progreselor substanțiale în tratarea COVID-19, am văzut deja mai multe decese în 2021 decât în ​​primele opt luni ale pandemiei. Lucrarea noastră ajută la explicarea cauzelor pentru care s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Nick Davies, autorul principal al cercetării.

Anunț îngrijorător de la compania Pfizer

În urmă cu o săptămână, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 ar putea fi necesară la un an de la rapel. În plus, ar putea fi nevoiți să se vaccineze împotriva coronavirusului în fiecare an. De altfel, un studiu efectuat recent în Israel a arătat că protecţia acestui vaccin ar putea fi anulată de tulpina descoperită în Africa de Sud. Și reprezentanții Moderna au anunţat că lucrează la o a treia doză, precizând că speră ca aceasta să fie disponibilă din toamnă.

”Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, a explicat cercetătorul Octavian Jurma.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns