Anunț important pentru turiștii care vor să călătorească în Grecia

Cu puțin timp înainte de a primi din nou turiști, Grecia face ultimele pregătiri. Recent autoritățile au anunțat că în curând vor fi redeschise restaurantele și terasele, ceea ce reprezintă o veste extrem de bună pentru persoanele care vor să-și petreacă concediul în această țară.

Secretarul de stat elen George Gerapetritis spune că de la începutul lunii mai regulile vor fi mult mai relaxate în Grecia. De luna viitoare vor fi redeschise localurile.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp înainte ca sezonul turistic să înceapă. Autoritățile pregătesc această relaxare după ce va fi depășită perioada Paștelui. Sezonul estival se redeschide oficial în Grecia pe data de 14 mai.

„Intenţia noastră este de a avea o deschidere coordonată a restaurantelor după Paşte”, a spus oficialul la postul de televiziune ERT, adăugând că se va putea lua masa în exterior, scrie Agerpres.

Grecia s-a confruntat puternic cu efectele pandemiei de coronavirus la sfârșitul anului trecut, când numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus a explodat iar spitalele au intrat în colaps. Situația epidemiologică a fost gravă în mod special în Atena și Salonic.

Conform bilanțului epidemiei de coronavirus de marți, în Grecia au fost înregistrate în total  3 789 de cazuri de infectări și 87 de decese asociate Covid – 19.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent au fost înregistrate 320 629 de infectări cu Covid – 19 și 9 627 de decese asociate acestei boli.

Grecia este printre primele țări europene care a anunțat că va primi turiști în baza adeverințelor de vaccinare. De altfel, Grecia este țara care a propus implementarea unor certificate digitale verzi în baza cărora să putem călători liber, fără restricții, în statele membre ale Uniunii Europene (UE).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns