Anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor în 2019. Când va avea loc și cât va fi punctul de pensie

bani 9

Punctul de pensie va fi de 1.265 de lei, începând cu data de 1 septembrie 2019, a anunțat Marius Budăi, ministrul Muncii.

CITEȘTE ȘI: Ger în toată țara. De mâine se întorc ninsorile în vest

„Vom avea o lege a pensiilor. A fost aprobată în plenul Camerei Deputaţilor, care este corp decizional pe această lege. A fost atacată la Curtea Constituţională, aşteptăm pronunţarea Curţii.

La 1 septembrie valoarea punctului de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ţine de cuvânt şi acel calendar al majorării valorii punctului de pensie va fi implementat, aşa cum am promis”, a declarat Marius Budăi la România TV.

CITEȘTE ȘI: Imagini cu un adolescent care cade pe masă, afară în frig, paralizat de drogul „zombie”, la Timișoara

El a mai spus că majorările pensiilor vor continua să fie acordate în avans.

„Noi am acordat aceste majorări în avans. Majorarea care trebuia să fie acum, la 1 ianuarie 2019, a fost acordată de la 1 iulie 2018, cu mult peste rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a salariului mediu brut pe ţară.

E un avans cu aceste creşteri şi vom continua să procedăm la fel.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare pensie din Europa este încasată în România. Cine este românul căruia poştaşul îi aduce lunar 11.000 de euro

Creşterea pe care trebuie să o acordăm la 1 ianuarie 2020 o vom acorda cu mult peste creşterea inflaţiei, la 1 septembrie 2019”, a precizat ministrul, scrie newsar.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns