Anul şcolar 2022-2023 | Elevii vor primi obligatoriu certificatul de orientare școlară

Un elev de 12 ani a mers la şcoală cu un pistol cu bile. Școala a anunțat poliția după o lună de la incident

Anul şcolar 2022-2023 | Elevii vor primi obligatoriu certificatul de orientare școlară

Ministrul Educației a explicat, joi, ce este certificatul de orientare școlară și de ce îl vor primi elevii și părinții acestora la sfârșitul anului.

„Această lege este pentru copii în primul rând, dar este și pentru părinți, și pentru profesori, și pentru întreaga societate și pentru viitorul națiunii.

În viziunea proiectului de lege, există foarte clar formulate acele mecanisme prin care profesorul va da un feedback continuu, evaluare ritmică a elevului, feedback continuu acordat părintelui. În format electronic se aduce la cunoștința părintelui, se consolidează legătura dintre școală, familie și societate în permanență despre evoluția fiecărui copil.

Ei evoluează rapid. În momentul acela vei avea și rezultate școlare mai bune, și abandon școlar mai scăzut și vei ține legătura cu părintele.

Vei trece acolo toate acele elemente. Aceste calificative vor face parte din portofoliul educațional, iar la finele a patru ani de gimnaziu, pe baza acestui portofoliu, școala va fi obligată să-i elibereze un certificat de orientare școală“, a spus ministrul Cîmpeanu.

”Este obligație pentru școală să elibereze acest certificat de orientare școlară. De acum va fi obligație și în școala românească să elibereze acest certificat.

Vreau să fiu foarte clar, nu este obligat părintele să țină seama, ci e o recomandare. În Austria și Germania, din câte știu eu, 90% țin seama de această recomandare. Probabil că în România vor fi mai puțini, pentru că noi știm, în general, mai bine să facem lucrurile“, a adăugat ministrul Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: A murit fostul procuror timișorean Ciprian Dorobanțu

„M-am întâlnit cu 30 de lideri din domeniul economic și toți cereau forță de muncă calificată, calificări de nivel 3, adică 3 ani de școală profesională.

Am zis, ok, bun, dar dintre noi, 30, cei de la masă, câți avem copii? / Toți avem copii! / Bun, perfect, câți dintre noi și-au dat copiii la școala profesională, că avem nevoie? Toate capetele în jos, absolut niciunul.

Păi o să fie o formă bună când va fi pentru toți copiii, nu numai pentru copiii altora, că noi suntem obișnuiți pentru copiii altora.

Vrem să se schimbe, toți vrem schimbare, dar când e să se schimbe, domn’le, să se schimbe la altul, nu la mine, că eu m-am obișnuit în confortul meu. Avem datoria de a explica cu răbdare și înțelepciune avantajele pentru copii, pentru profesori, pentru școală, pentru societate și pentru angajatori“, a spus Sorin Cîmpeanu, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *