Ansamblul Profesionist Banatul va participa la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de folclor

Ansamblul Profesionist Banatul va participa la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de folclor

Ansamblul Profesionist Banatul va participa la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de folclor din România, cu unii dintre cei mai admirați soliști ai cântecului bănățean: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Teleagă, Adrian Stanca, Nicu Novac.

Recitalul Banatului  la Festivalul Național de Folclor ”Ioan Macrea” de la Sibiu se va desfășura  în data de 26 noiembrie 2021. Programul artistic,  pregătit cu migală de bijutier al tezaurului folcloric, va cuprinde  cântece și jocuri autentice  bănățene. Orchestra Ansamblului Banatului va fi condusă de dirijorul Sebastian Roșca, iar coregrafia îi are artizani pe  maeștrii Nicolae și Brândușa Stănescu.

Și, pentru că Sărbătorile de iarnă sunt aproape, în 28 noiembrie dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul participă, la Sibiu, la filmările dedicate Crăciunului, pentru TVR1, alături soliștii Stana Stepanescu, Liliana Laichici, Ciprian Pop, Adrian, Oana și Raluca Stanca, Carmen Popovici Dumbravă, precum și de elevi ai Școlii de Arte Timișoara. Colinde și datini de Crăciun  vor aduce bucurie publicului.

CITEȘTE ȘI: Medalie de aur pentru timișoreanul Vlad Oros, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș rămâne, astfel, mereu aproape de oameni, un autentic epicentru al culturii, în spiritul bunei trăiri al Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns