ANPC anunță că a început verificările la principalii furnizori de legume-fructe. Au fost retrase definitiv de la vânzare şase tone de legume şi fructe

ANPC anunţă controale pe piaţa produselor de post, în perioada următoare

ANPC anunță că a început verificările la principalii furnizori de legume-fructe. Au fost retrase definitiv de la vânzare şase tone de legume şi fructe

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au început verificările la principalii furnizori de legume şi fructe şi au fost găsite mai multe nereguli, printre care fructe mucegăite sau mizerie în spaţiile de depozitare. Au fost retrase definitiv de la vânzare şase tone de legume şi fructe, în valoare de 20.000 de lei.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au transmis vineri printr-un comunicat de presă, citat de News.ro, că au început verificările la principalii furnizori de legume – fructe ai marilor lanţuri de magazine din România, scrie hotnews.ro.

Au fost controlate, până acum, patru depozite situate în judeţul Ilfov, aparţinând operatorilor economici Unifrutti Impex SRL, Algida Center SRL, Hera Frucht SRL şi Deco Frucht SRL.

Principalele nereguli constatate de comisarii ANPC au fost:

existenţa unor fructe depreciate organoleptic, mucegăite, diferite ca dimensiune faţă de calibrul declarat pe etichetă;
condiţii igienico-sanitare precare în spaţiile de lucru (inclusiv spaţiile de depozitare, zona de ambalare);

paviment cu zone deteriorate (ciobituri), pereţi cu lovituri, tavan murdar, zone murdare cu acumulari de apă şi impurităţi, întreţinere necorespunzătoare;

nerespectarea regimului de temperatură prevăzut în legislaţie pentru depozitarea legumelor şi fructelor;
existenţa unor lădiţe cu fructe şi legume fără elemente de identificare şi caracterizare ale produselor traduse în limba română.

CITEȘTE ȘI: AEM și-a închis porțile, muncitorii nu au acces nici măcar în curte (video)

Echipele de control au dat amenzi în valoare de 15.000 de lei şi au oprit temporar de la comercializare 200 de tone de fructe.

De asemenea, comisarii ANPC au retras definitiv de la vânzare şase tone de legume şi fructe, în valoare de 20.000 de lei.

Totodată, au fost prelevate 28 de probe de legume şi fructe pentru determinarea de către laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Bucureşti a valorilor de pesticide, nitraţi şi nitriţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *