ANM anunță o iarnă istorică în România! Când începe

Suntem martorii unor schimbări climaterice rapide, anotimpurile nu mai sunt așa cum ne obișnuisem, iar surprizele meteorologice se țin lanț. Administrația Națională de Meteorologie ne anunță că sosește o iarnă care poate fi considerată istorică.

Luna octombrie ne oferă zile mult mai calde decât ar fi normal în această perioadă, iar statisticile sunt contrazise aproape în fiecare zi. Mercurul din termometre urcă și coboară în ritm alert, diferențele de temperatură fiind bruște și din ce în ce mai mari.

Mai mult, iarna va veni mai repede, spun meteorologii, astfel încât temperaturile scăzute care vor urma nu ar trebui să ne ia prin surprindere. Specialiștii prognozează că ne puteam confrunta, la nivelul continentului european, cu cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani.

“Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna pare să vină devreme decât ne-am fi așteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se înregistrează la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă. În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urmează va fi mai grea decât cea din 2018”, informează România TV.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns