Aniversare cu scandal

Deși era, într-un fel, de așteptat ca patimile și disputele dintre asociațiile de revoluționari să se mai estompeze la 27 de ani după Decembrie 1989, lucrurile nu au stat tocmai așa. Ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, convocată tocmai în aducerea aminte a zilei de 16 decembrie, a început pașnic.

Primarul Nicolae Robu a menționat, în scurta sa cuvântare, scânteia care a pornit de la Timișoara și contextul internațional de acum 27 de ani, care îndemna la schimbare. După un mesaj de prețuire pentru revoluționari, edilul-șef le-a urat tuturor celor prezenți ca spiritul Timișoarei să rămână veșnic viu.

Cuvinte de respect și prețuire a avut și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, invitat la ședința extraordinară de vineri.

Când au început să vorbească revoluționarii, lucrurile s-au schimbat puțin. Pentru început s-a păstrat un moment de reculegere pentru mai multe figuri marcante ale Revoluției, care au părărsit această lume în anul care se va încheia în curând.

Apoi, Tudorin Burlacu, președintele asociației „Frăție, Egalitate, Colaborare, Cooperare”, a certat toată presa pentru viziunea deformată asupra Revoluției prezentată la un post de televiziune național, fără să țină cont că în sală erau prezenți aproape exclusiv jurnaliști din presa locală.

La rândul său, regizorul Ioan Ieremia a spus că există persoane cărora li s-a acordat titlul de cetățean de onoare al Timișoarei și care, de fapt, au fost informatori ai securității, ceea ce a atras protestul celorlalți revoluționari aflați de față. Ulterior, Ioan Ieremia a precizat că se referea la foștii săi colegi de la teatru.

În ceea ce privește acordarea titlurilor de cetățean de onoare pentru revoluționari, care ar fi trebuit să continue în acest an, aceasta a fost amânată, din cauza problemelor existente la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aniversare cu scandal

Lasă un răspuns