Anisie: Numărul de ore se va reduce în acest an școlar doar la clasa pregătitoare. Pentru restul elevilor, abia în anii următori

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, joi, la Parlament, că numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce din anul şcolar 2020-2021. Pentru restul elevilor reducerea numărului de ore se va realiza până în anul 2026, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptate de Guvern.

„Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare.

Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică”, a afirmat Anisie, la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în noiembrie 2019 legea care taie cu până la 9 numărul de ore de şcoală pe săptămână. Legea era în vigoare în acest moment şi trebuia să se aplice din 14 septembrie 2020. Guvernul a prorogat însă termenul de aplicare printr-o Ordonanță de urgență.

Ce prevede Ordonanța de Urgență a Guvernului:

„Numărul de ore prevăzut la alin. (1), alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire, stabilit prin planurile-cadru, se aplică începând cu clasa pregătitoare, pentru anul
școlar 2020-2021.

Aplicarea prevederilor alin. (1) se va realiza pentru toate clasele până la începerea anului școlar 2025 – 2026.”, conform digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
ianos 21 august 2020
Sa nu reduceti nimic din normele didactice ca va s ar ,, cadrele didactice ,, in cap si vin alegerile,problema va fi la vreo 15 zile de la inceperea cursurilor, atunci sa vedem ce va spune doamna din poza,ce indicatii va da, intre timp poate i a si niste lectii de limba romana,cu cuvintele acelea mai tehnice,cu care s a vazut ca are ceva probleme de dictie,nu de alta,dar este chiar ministrul invatamintului.