Angajaților Consiliului Judeţean Timiş li se spune „pas” la mărirea de salarii

Cu toate că mărirea salariilor din sectorul bugetar se află pe toate buzele, iar funcționarii din CJT câștigă mult mai puțin decât cei din Primăria Timișoara, de exemplu, șefii instituției nu se grăbesc să le mărească veniturile, deși ar putea.

După cum au sesizat mai mulți consilieri județeni, există o decizie a Curții Constituționale care prevede egalizarea salariilor din toate consiliile județene din țară. Există mai multe județe – după secretarul CJT, doar cinci-șase, după alți angajați, 18 – care au aplicat deja această decizie, care ar fi valabilă până la aprobarea legii privind salarizarea unitară.

Dănuț Ardelean, secretarul CJT, a declarat ieri la ședință: „Doar nu sunt atât de nebun să nu fac totul ca să se acorde mărirea”. Totuși, el a mai amintit și de posibilitatea ca un eventual control al Curții de Conturi să se soldeze cu decizia ca angajații să fie nevoiți să dea banii înapoi.

De exemplu, salariul lunar al unui șef de serviciu de la Consiliul Județean Timiș a fost, pe anul 2015, de 2.691 de lei. Un șef de serviciu din Primăria Timișoara, aflat, teoretic, pe o funcție similară, a câștigat lunar, tot în 2015, 3.800 de lei, cu aproape 50 la sută mai mult.

Discrepanțele salariale se mențin și la alte categorii de funcționari publici din cele două instituții ale administrației publice locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Angajaților Consiliului Judeţean Timiş li se spune „pas” la mărirea de salarii

Lasă un răspuns