Angajații Direcției de Asistență Socială au ajutat un om să-și recapete speranța

om petroman 1

În ultimii ani, Direcția de Asistență Socială din Timișoara a fost una dintre puținele instituții publice din urbea de pe Bega care s-a implicat foarte mult în acțiuni care intră în aria sa de competență, de la activități de recreere (incluzând chiar excursii) pentru copiii și vârstnicii aflați în evidența instituției, până la acordarea de sprijin concret persoanelor aflate în dificultate.

Un astfel de caz a fost preluat, recent, de specialiștii Centrului de persoane fără adăpost. Este vorba de un bărbat care, cu ani în urmă, a rămas fără locuință și fără familie.

O perioadă, a locuit într-un imobil situat în localitatea  Petroman, pus la dispoziție de proprietarii acestuia. Pentru a face un ban în plus, bărbatul lucra cu ziua.

Anul trecut, în decembrie, s-a îmbolnăvit grav, pierzându-și complet vederea. Neavând pe nimeni și neputând să se mai întrețină singur, a fost dus în Adăpostul de urgență din Timișoara, de pe Strada Învățătorului. ”Asistenții sociali l-au găsit resemnat, fiind convins că soarta nu-i mai oferă nici o șansă”, spuneau reprezentanții Direcției de asistență socială. Implicarea și persistența angajaților acestei instituții aveau însă să-i schimbe perspectiva sumbră.

Aceștia au făcut tot posibilul ca bărbatul să beneficieze de servicii sociale, psihologice și medicale, reușind să-și redobândească în cele din urmă atât vederea, cât și încrederea într-o viață mai bună.

A fost ajutat să obțină și un nou act de identitate, a fost consiliat pentru a depăși momentul de criză, a fost înscris la un medic de familie și, cel mai important, cu sprijinul cadrelor medicale ale Spitalului Militar din Timișoara, și-a recăpătat vederea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns