Angajații Bibliotecii Județene Timiș au dat în judecată instituția! CJT își va angaja un avocat

Biblioteca Judeteana Timis

O situație aproape hazlie – dacă nu ar fi vorba despre bani publici – s-a ivit la Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” . Cei 53 de angajați au intentat în instanță tot atâtea acțiuni având ca obiect recalcularea salariilor și plata banilor cuveniți și neachitați pe trei ani în urmă, nu doar de la data introducerii acțiunii, ci și în continuare.

Problema este că nu are cine să reprezinte la procese Biblioteca Județeană, întrucât, așa cum se arată într-un raport al conducerii: „Având în vedere că, în acţiunile promovate în instanţă, toţi angajaţii, inclusiv consilierul juridic al Bibliotecii Județene Timiș, au calitatea de reclamanţi, acesta nu poate apăra în instanţă interesele bibliotecii, fiind în situaţia de conflict de interese cuprinsă de art. 79 alin. 1 lit. c din Legea nr. 161/2003. Pentru acelaşi motiv, el nu poate acorda asistenţă, consultanţă şi nici nu va putea reprezenta în instanţă biblioteca în litigiile menţionate”.

Întrucât această instituție este finanțată de CJT, consilierilor județeni li se propune aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să se achiziționeze servicii juridice de reprezentare în instanță a Bibliotecii Județene, instituție dată în judecată de propriii angajați. În raportul atașat la proiect se invocă normele legale în vigoare, care stipulează că astfel de servicii pot fi achiziționate doar în cazuri de forță majoră.

În consecință, directorul bibliotecii va negocia și va semna un contract de reprezentare juridică, pentru a se putea „bate” în instanță cu subalternii.

Foto: timisoreni.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Angajații Bibliotecii Județene Timiș au dat în judecată instituția! CJT își va angaja un avocat

Lasă un răspuns