Angajaţi din primărie ar putea rămâne pe drumuri

Scandalul dintre sindicatul din Primăria Timişoara şi Nicolae Robu ia amploare. După ce Tiberiu Negrei, liderul sindical, a acuzat că desfiinţarea unor structuri ale municipalităţii este lipsită de legalitate, primarul Nicolae Robu i-a replicat că dezinformează.

Iată că liderul sindical revine, având de partea sa adresa venită de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), care stabileşte clar că această instituţie nu emite aviz privind încetarea personalităţii juridice a instituţiilor şi autorităţilor publice.

Sunt propuse pentru desfiinţare Direcţia de Asistenţă Socială, Căminul pentru Persoane Vârstnice, Cantina Socială, Serviciul pentru Protecţia Copiliului şi Serviciul pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap.

Agenţia emite aviz pentru stabilirea funcţiilor publice şi nu pentru eliberarea din funcţiile deţinute sau pentru încetarea personalităţii juridice. În aceste condiţii, liderul sindical susţine că va fi o mare problemă cu trecerea personalului de la o instituţie la alta.

Nicolae Robu susţinea că nu există nici o problemă dacă personalul va fi mutat dintr-o structură aflată în subordinea consiliul local în cea a primarului, însă liderul sindical este de altă părere.

„Oamenii rămân pe drumuri. Prin desfiinţarea acestor structuri, le încetează raporturile de muncă şi vor primi dispoziţii în acest sens. Noi nu avem în legislaţie termenul de preluare, ci doar pe cele de transfer în interesul serviciului su de mutare. Problema este că guvernul a anunţat că se blochează angajările în administraţie şi atunci cum se mai rezolvă preluarea? Oricum, noi vom face plângere prealabilă către consiliul local, pentru că apreciem că votul din plenul de săptămâna trecută a fost viciat”.

Reamintim că primarul Timişoarei a avut recent o reacţie vehementă faţă de intenţia guvernanţilor de a bloca angajările în administraţia publică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Angajaţi din primărie ar putea rămâne pe drumuri

  1. Saracii de ei… Vor trebui sa-si gaseasca joburi normale si sa munceasca pentru salar. Nu tu cafea pana la ora 10, pauza de masa de doua ore jumate, urlat la clienti cand sunt panaramele pe ciclu, plecat acasa la ora 2, desi program e pana la 4, concedii de 4,5 saptamanii. Intra in depresie…

  2. AI DREPTATE NU MAI BEA DOAMNA COJAN CAFEAUA DE DIMINEATA SI NU MAI VINE LA LUCRU LA ORA 10 PANA CAND ISI FACE SOMNUL DE DIMINEATA

Lasă un răspuns