Anchetă explozivă la Bayern München: Poliția a descins la sediul clubului. „Bavarezii” sunt suspectați de spălare de bani și legături cu un oligarh rus

Anchetă explozivă la Bayern München: Poliția a descins la sediul clubului. „Bavarezii” sunt suspectați de spălare de bani și legături cu un oligarh rus

Anchetă explozivă la Bayern München: Poliția a descins la sediul clubului. „Bavarezii” sunt suspectați de spălare de bani și legături cu un oligarh rus.

Oficialitățile suspectează o posibilă legătură între Uli Hoeness, președintele onorific al clubului din Bundesliga, și oligarhul rus Alisher Usmanov, informează stiripesurse.

Lucrurile nu par să se îmbunătățească la Bayern München. Situația sportivă nu este cea mai bună după plecarea lui Julian Nagelsmann și sosirea lui Thomas Tuchel, iar acum  Uli Hoeness, președintele de onoare al clubului, ar fi cercetat de o presupusă infracțiune de spălare de bani, după cum informează presa din Germania.

CITEȘTE ȘI: Demolarea garajelor de pe Clăbucet, în întârziere 9 luni

Motivul investigației este o presupusă ”albire” a capitalurilor legate de oligarhul rus Alisher Usmanov, cel care are o relație cu Hoeness, una dintre cele mai mari personalități din cadrul clubului bavarez. Usmanov Și directorul lui Bayern au fost  vecini la Tegernsee, Baviera, dar în cele din urmă rusul a trebuit să-și părăsească casa de acolo în martie 2022 pe fondul conflictului declanșat de Rusia în Ucraina.

Miliardarul rus este bănuit că în perioada 2017 – 2022 ar fi transferat bani, către Bayern München, proveniți din evaziune fiscală.

Informația vizează în egală măsură că Hoeness obișnuiește să dea intrări VIP multimilionarului rus pentru Liga Campionilor, iar poliția germană a mers în căutarea dovezilor privind presupusa spălare de bani a lui Usmanov prin clubul de fotbal Bayern München: „Unul dintre punctele de contact între oligarhul rus și Bayern este președintele de onoare Uli Hoeness”, explică presa din Germania.

Anchetatorii au confirmat pentru „Bild” că procesul pentru spălarea banilor nu s-a încheiat încă și se va continua căutarea probelor în acest dosar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *