Anca Verona Mihuleţ, distinsă cu Bega Artprize 2019

Anca Verona Mihuleț a fost distinsă cu Bega Artprize 2019, premiul anual acordat de Kunsthalle Bega și un juriu de specialitate unui curator român activ în țară sau în străinătate, cu vârsta maximă de 40 de ani.

Anca Verona Mihuleţ este istoric de artă și curator independent. Proiectele propuse de ea sunt motivate de coordonatele istorice și sociale specifice, de cadrele instituționale în care au loc, dar și de colaborările artistice și curatoriale care de regulă se dezvoltă pe parcursul mai multor ani.

În 2016, Anca Verona Mihuleț a fost recompensată cu una dintre bursele „Igor Zabel”. La ora actuală, lucrează în echipa curatorială a Bienalei de la Singapore, ediția 2019, cadru în care a cercetat cazuri de deplasare și naturalizare artistică, dar și moduri în care transmedialitatea poate influența percepția noastră asupra viitorului.

Kunsthalle Bega este un proiect al Fundației Calina, inițiat de Alina Cristescu, Liviana Dan și Bogdan Rața.

Din juriul care a desemnat-o câştigătoare pe Anca Verona Mihuleţ fac parte Călin Dan, artist vizual, curator, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană, curatorul Liviana Dan, Lia Perjovschi, artist vizual, fondatoare a AAC/CAA – Arhiva de Artă Contemporană/Centrului pentru Analiza Artei și a KM – Muzeului Cunoașterii, Mara Rațiu, teoretician al artei şi prorector al Universităţii de Arte și Design din Cluj-Napoca, respectiv Anca Rujoiu, curator, co-curator al Bienalei „Art Encounters” 2019 și doctorand la Universitatea Monash în Melbourne.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns