ANAF demarează controale drastice. Printre cei vizați sunt profesorii care dau meditații și stiliștii care se ocupă de machiaj și coafură

Mii de scrisori trimise de ANAF pentru impozitul pe venit. Fiscul face verificări când are suspiciuni de fraudă

ANAF demarează controale drastice. Printre cei vizați sunt profesorii care dau meditații și stiliștii care se ocupă de machiaj și coafură.

ANAF şi-a propus să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat în zilele următoare, iar printre modalităţi figurează verificarea contribuabililor şi mărirea gradului de conformare fiscală.

Fiscul se pregătește de controale masive, numărul lor va crește cu 10% până la final de 2025.

CITEȘTE ȘI: Pachetul „Sprijin pentru România”, adoptat astăzi. Documentul complet. Cine va primi 0,5 lei/litru din prețul final la pompă

„În ceea ce priveşte conformarea voluntară, ANAF are o serie de proiecte în derulare atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice”, a declarat Mihaela Drăgulin, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență pentru contribuabili, ANAF, pentru Antena 3.

„Vom derula în acest an proiecte pilot în diverse judeţe ale ţării care vizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, veniturile din meditaţii precum şi cele din activităţi de înfrumuseţare.

Pentru persoanele juridice sunt două proiecte de conformare fiscală, unul în domeniul preţurilor de transfer, iar cel de-al doilea vizează marii contribuabili.

Acţiunile de conformare fiscală vizează inclusiv profesorii care dau meditaţii acasă, cei care îşi închiriază diverse bunuri, dar şi stilişti care se ocupă de machiaj sau coafură, de exemplu”, precizează Mihaela Drăgulin.

În momentul în care aceştia vor primi notificările de la ANAF, vor trebui să le dea curs şi să-şi îndeplinească obligaţiile declarative şi de plată.

Toate categoriile de contribuabili care intră în analiza de risc vor face obiectul acţiunilor de control ale ANAF în perioada următoare.

Sursa:stiripesurse.ro

ghidularadean


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns